Kocaoğlu’nun Mesajları Törene Damga Vurdu

Kocaoğlu’nun Mesajları Törene Damga Vurdu
  • 11 Şubat 2017 13:05

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 320 milyona filosuna kattığı 95 metro aracının 55’i düzenlenen törenle teslim alındı. Halkapınar’daki Merkez Metro Binası’nda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Ali Yiğit, Murat Bakan, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ile il yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, bürokratları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ile temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kendi Yatırımlarımızla Gerçekleştirdik

Tören konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Raylı sistem hattımız 2017 yılında toplam 180 kilometreye ulaşacak. Buca, Narlıdere Metro hatları ve Bergama İZBAN hattının tamamlanmasıyla 2020’de İzmir’in raylı sistem ağı 250 kilometreye çıkacak. Tren setlerimizi toplamda 4 kat arttırdık. Böylesine büyük yatırımı kendi kaynaklarımızla, kendi yağımızda kavrularak gerçekleştirdik. Vagon alımlarında tasarruf ediyoruz. Rekabet var, bizde adrese teslim ihale yok. Sadece metroya aldığımız vagonların tutarı 400 milyon lira. Otobüslerimizin tamamını yeniledik, körfez filosundaki vapurlarımız ve arabalı vapurlarımızın tamamını yeniledik. 550 milyon lira da körfeze yatırım yaptık” ifadelerini kullandı.

“Öneride Bulunmak Bizim Hakkımızdır”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Körfez Geçiş Projesi’nin ÇED sürecinde belediyelerin ve meslek odalarının olumsuz görüş sunması üzerine “İstemezükçüler” şeklindeki yorumuna da yanıtlayan Kocaoğlu, “Konu göreve geldiğimde de gündemdeydi. Zaman içerisinde çok gidip geldi. Kordon’daki otoyol projesi gündeme geliyordu. Ben de bu İzmir’e bir iş yapacaksanız körfezin iki yakasını bağlayın dedim. Sonra bunu aldılar, projeler hazırlandı, ÇED süreci devam ediyor. Biz bu projeye karşı çıkmadık. Biz bu proje körfezin sirkülasyonunu engellemesin, her iki yakada doğal SİT alanları var diyerek önerilerde bulunduk. Öneride bulunmak bizim hakkımızdır. Umarım bu proje gerçekleşir ve İzmir de bir eser kazanır.” dedi.

“Bu Yol, Yol Değil. Burada Başka Bir Şey Var”

KHK ile görevden alınan sanat danışmanı İbrahim Yazıcı’nın durumunu da değerlendiren Kocaoğlu, “Milletvekillerimiz, öğretim üyelerimiz Ankara’da görevden almalara tepki gösterdiler. Bu Türkiye’ye yakışmıyor.  Konuşmayacaksın, susacaksın, her şeyi ben biliyorum. Her şeyi ben yapacağım, ben karar vereceğim. Bu demokrasi değil. Bu Atatürk Cumhuriyeti değil. İbrahim Yazıcı diye bir orkestra şefi var, bizim de sanat danışmanımız. Elinde orkestra çubuğuyla yönetmekten başka suçu ve günahı yok. Bu adam sanatçı. Yayınlanan KHK’da profesörlerle birlikte görevden alındı. Bir sanatçı bütün özlük haklarını bir kararnameyle kaybediyor. Bu yol, yol değil, bu düzen de düzen değil. Burada başka bir şey var.”  

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da bal gibi proje Başkan Eşki’den bal hasadı

Kocaoğlu’ndan Referandum Mesajı

Konuşmasını referanduma yönelik sözleriyle sonlandıran Kocaoğlu “Bizim birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bizim durup dinlenmeye ihtiyacımız var. Bizim kendimizi dinlemeye, tüm toplum olarak nerede hata yaptık demeye ihtiyacımız var. Umarız 80 milyon vatandaşımız bunu yapacaktır. Umarım Türkiye hatalarından arınıp Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda çalışacaktır.” açıklamalarında bulundu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.