“İzmir’in yerel serveti buharlaştı”

“İzmir’in yerel serveti buharlaştı”
  • 3 Aralık 2016 14:21
  • A+
    A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme zoruyla aldığı ve 9 milyon liralık yatırımla tamamlanan İzmir’in kuzey aksına can verecek Bergama Bakırçay Bölge Şantiyesi’nin açılış töreni gerçekleşti. Açılış töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, “İzmir’in yerel serveti buharlaştı” dedi.

Bergama’da gerçekleşen açılış töreninde ev sahibi Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, belediye bürokratları, meslek odaları ve dernek yetkilileri, mahalle muhtarları ve Bergamalı halkı ağırladı.

O SIKINTILI SÜRECİ ANLATTI

"İzmir'in yerel serveti buharlaştı"

Tesisi, kente kazandırabilmek adına büyük bir uğraş verdiklerini belirten ve o yargı sürecini anlatan Başkan Kocaoğlu, “Sınırlar büyüyünce Bakırçay ve Küçük Menderes’e hizmet götürmemiz imkansız hale geldi. İlk olarak Bayındır’da şantiyemizi açtık, Küçük Menderes’e hizmet götürüyoruz. İl Özel İdaresi’nden kalan bu araziyi ve tesisi de mahkeme sonucunda kazandık. 32 dönümlük bir arazi söz konusu. Yarısı DSİ’ye tahsis edilmiş durumda. Biz 16 dönümlük araziye sığmak durumda kaldık. DSİ’nin kullanmadığı alanı da Maliye Hazinesi’nden istedik. Onay geldiği takdirde, alabilirsek, kalan 16 dönümlük alanı da şantiye bünyesine katacağız. İlçelerimize hizmet götürebilmek için merkezden iş makinesi taşıyor ve ek masraflar yapıyorduk. Artık yerinde hizmet götürüyoruz ve çalışmalarımız hızlanarak devam edecek” dedi.

YENİ YATIRIMLAR DA OLACAK

Kocaoğlu daha sonra Bergama’da devam eden projeleri ve çalışmalardan da bahsederek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçelerimizde ne kadar güçlenirse, örgütlenirse, bu bölgelerdeki hemşerilerimize hizmet kalitemiz o kadar artacaktır. Başarmak üzere yol çıktık ve başaracağız. Kırsal örgütlenmesine Bakırçay’ın bir eksikliği var. Biz muhatap bulamıyoruz. Kırsala birçok destek veriyoruz. Kıranlı’daki bal tesisini teslim alacağız ve arı birliği ile birlikte faaliyete geçireceğiz.  Bergama Belediye Başkanı’mızla birlikte burayı el birliği ile ayağa kaldırıp çalıştıracağız. Yakında mezbaha ihalesine çıkacağız ve itfaiye binamızı da güçlendiriyoruz” şeklinde ifade etti.

EN BORÇLU BELEDİYEDEN, EN SAYGIN KURUMA…

Kocaoğlu, İl Özel İdaresi’nin kapatılması ve taşınmazların paylaşımıyla ilgili yaşanılan krizlere de değindi ve bu noktada İzmir’in büyük kayıplar yaşadığını belirtti. Başkan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Valilik tarafından kurulan ve yönetilen Paylaşım Komisyonu, köylerin yüzde 95 işli bize devredildiği halde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir çöp bile vermemiştir. Burayı da mahkeme kararıyla aldık. Bunun manevi zararı var. Devletin, milletin olanakları, İzmir’in yarattığı değerler buharlaştı, başka yere gitti. O bizim hakkımızdı. Bunlar yerel servet, yerel sermayedir. Bunlar buharlaştı, başka yere gitti. Biz onun peşindeyiz. Ne kadar vermezlerse vermesinler, biz iş yapmak, mücadele etmek, çalışıp başarmak üzere yola çıktık. Mezarlık yerini bile kamulaştırarak vatandaşımıza hizmet vermeye çalıştık. Başarmak üzere yola açıktık ve tek bir hedefimiz var. İzmirli hemşerilerimize layık olup, onların lokmasını büyütmek. Namusuyla, şerefiyle, adil, iş yapıp layık olmak… Türkiye’nin en borçlu belediyesini Türkiye’nin en saygın kurumu haline getirdik.”

“MENFAAT ŞEBEKELERİ ÜLKEYİ TARUMAR ETTİ”

“Bir dönem mezhep kavgalarıyla gittik. Şimdi şu hoca bunu demiş, bu hoca bunu demiş diyerek, işi tarikatlara, şeyhlere, şahıslara indirdik. Onların menfaat şebekelerinin bu ülkede at koşturmasını, ülkeyi tarumar etmesini 15 Temmuz’da yaşadık. Daha çok örnek var… Aklı ve bilimi, yüce dinimizi rehber alacağız. O hoca gelir, bu hoca gider… Ülke bu bataklıktan bu şekilde çıkamaz. Birlik olacağız…. Başka çaremiz yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumlarıyla aldığı bu yarayı bizler tamir edeceğiz ve ülkemizi, devletimizi kurtaracağız. Bu görevi üstlenmek zorundayız”

“BU ZARARIN SORUMLUSU KİM?”

Yapılan yatırımlar ve ilçeye katkılardan ötürü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, “Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin eli Bakırçay’a bir başka değecek. Bakırçay’ın bundan sonraki gelişimine hep birlikte tanık olacağız. Bu eşsiz katkılar unutulmayacak. Bu tesis bir ay sonra kendisini amorti edecek. Bu şantiye bir buçuk yıl önce hizmete girebildi. Bir gecikme söz konusu. Burası daha önce İl Özel İdaresi’nin beton ve parke şantiyesi idi. Özel İdare’nin yetkileri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilirken, mevcut tesis ise Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Burası sanayi bölgesi, yani yerleşim yok. Okul yapılma ihtimali de yok. Eğer burası bir ay içerisinde kendisini amorti edecekse, aradan geçen bir buçuk yılda burada müthiş bir zarar söz konusu. Bu zarar kamu zararı mı? Sorumlusu kim? Bu para İzmir halkının cebinden çıkmadı mı?” diyerek, üreticilere kooperatifleşme çağrısında bulundu.

TESİSİN FAYDALARI NE?

Kentin kuzey aksına daha hızlı, daha kaliteli, daha rahat üretim sağlayacak Bergama Şantiyesi, toplamda 6 ilçe ve 289 mahalleye hizmet verecek. 9 milyonluk yatırımla hayata geçirilen tesisi kuzey aksındaki ilçelerde ve dağ köylerinde asfalt ve altyapı hizmetlerini yerine getirecek. Asfalt plenti bulunan tesiste ilçelere hizmet verecek 19 yeni iş makinesi ve 9 yeni iş makinesi de bulunuyor. Saatte 160 ton asfalt üretim kapasitesine sahip tesiste doğalgaz ile çevreci teknolojiler kullanılarak ekonomik üretim yapılacak. Yılda 240 bin ton üretim kapasitesi bulunan tesis, yerinde üretim yapıldığından ötürü nakliye masraflarını da ortadan kaldıracak ve yılda yaklaşık 5 milyon 100 bin liralık tasarruf sağlayacak. Tesis bünyesinde ayrıca sathi kaplama ve parke üretimi de yapılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.