CHP birlik oldu bir tek Bayraklı Belediyesi…

CHP birlik oldu bir tek Bayraklı Belediyesi…
  • 16 Kasım 2016 08:45

Gazete Ege/ Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılması istenen belediyelerin dar gelirli öğrencilere verdiği ücretsiz kurs ve eğitim merkezleri için CHP İzmir İl Başkanlığı, Buca, Bornova, Gaziemir, Karabağlar, Çiğli ve Karşıyaka Belediyesi’’nin çalışmaları devam ediyor. Dar gelirli öğrencilerin eğitiminde eşitliği sağlamak adına bu kursların kapatılmaması gerektiğini düşünen başkanlar çalışmalarına tam gaz devam ederken, Bayraklı Belediyesinden herhangi bir girişim olmadı.

Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin toplantı gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanlığının toplantısına, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Milletvekilleri Tacettin Bayır, Mustafa Balbay, Ali Yiğit ve Murat Bakan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve Çiğli Belediye Başkan Hasan Arslan’ın yanı sıra, Bayraklı ve Menemen Belediyelerinin temsilcileri katılmış ve dershanelerin açık tutulabilmesi için çözümler konuşulmuştu.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim veren merkezlere sahip belediye başkanlarının, kurslarının son durumlarına ilişkin verdikleri bilgilerin ardından,  merkezleri kapatan KHK’ lara rağmen kursların açık kalması, İzmirli öğrencilerin ve ailelerinin mağdur olmamaları için vekiller tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinde konunun gündemde tutulması  ve KHK’ nın iptal edilmesi veya kapsamının değiştirilmesi için çalışmalar yapılması konusunda ortak karar alındı. Bu süreçte kurslarda eğitim alan öğrencilerin ve eğitim veren öğretmenlerin mağdur olmaması için, belediyelerin bu eğitim yuvalarının açık tutulması da kararlaştırıldı.

ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER YAKA PAÇA…

Öte yandan Bayraklı Belediyesi bu karara uygun davranmadı. İddialara göre Bayraklı Belediyesi kararın 29 Ekim’de alınması ve resmi yazının 10 Kasım’da ellerine ulaşmasıyla birlikte Belediye yetkilileri hiç zaman kaybetmeden dersin ortasında sınıfa girerek öğrencileri eğitim alanlarında çıkartarak, merkezde eğitim veren öğretmenlerin sözleşmelerini de fes etti.

Geçtiğimiz günlerde bu konuda bir eleştiride CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’den de gelmiş, Sertel Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın tutumunu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ileterek Başkan Karabağ’ın karara karşı hiç direnmediğini ve bunun uygun olmadığını söylediği iddia edilmişti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Ömer Eşki Naldöken sakinleriyle buluştu

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.