“Türk Mutfağı Haftası” başladı

“Türk Mutfağı Haftası” başladı
  • 22 Mayıs 2025 13:53
  • A+
    A-

Türk mutfağının geleneksel tatlarını yaşatmak, nesilden nesile aktarılan asırlık tarifleri gün yüzüne çıkarmak ve kültürel gastronomi bilincini yaymak amacıyla bu yıl 21-27 Mayıs 2025 tarihlerinde İzmir Valiliği himayelerinde ve İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda düzenlenen teması ‘’Türk Mutfağı Klasikleri“ olan Türk Mutfağı Haftası açılış töreni ve coğrafi işaretli ürün sunumlarının yapıldığı açılış etkinliği İzmir Valisi Sayın Dr. Süleyman ELBAN’IN teşrifleriyle gerçekleştirilmiştir.

İzmir Kültür ve Sanat Fabrikasında gerçekleştirilen programa, İl Müdürümüz Sayın Dr. Sadık DOĞRUER, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Işınsu KESTELLİ, üniversiteler, turizm ve gastronomi sektörünün temsilcileri ile ziyaretçiler katılım sağlamışlardır.

Türk Mutfağı Haftası; 21 Mayıs Çarşamba günü İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde Osmanlı Tatlıları ve Şerbet Atölyesi, 22 Mayıs Perşembe günü Dokuz Eylül Üniversitesinde Gurme Şef Ahmet GÜZELYAĞDÖKEN’İN söyleşisi, 23 Mayıs Perşembe günü İzmir Kültür Sanat Fabrikasında Türk Yemekleri Kültürü İngilizce Tanıtımı, 25 Mayıs Pazartesi günü Menemen’de Menemen Yemeği, Kahvaltı Etkinliği, ve Çiçek Tadımı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde Pide Yapımı Atölyesi, Yaşar Üniversitesinde Kemeraltı ve İzmir Mutfağı Semineri ile Okul İçi Mutfak Uygulamaları İkramı, Ödemiş’te Ödemiş Mutfağının Coğrafi İşaretli Ürün İkramları ve 27 Mayıs Salı günü İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulunda Coğrafi İşaretli Ürün Tire Şiş Köfte ve Çeşme Damla Sakızlı Kurabiye Atölyesi ile devam edecektir.

“Türk Mutfağı Haftası” başladı

“Türk Mutfağı Haftası” başladı“Türk Mutfağı Haftası” başladı“Türk Mutfağı Haftası” başladı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Yerel Tohumlarla Üretim Devam Ediyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.