BEBEK KATİLİ “YENİDOĞAN ÇETESİ”

BEBEK KATİLİ “YENİDOĞAN ÇETESİ”
  • 18 Ekim 2024 12:26

SGK’dan para alabilmek için bebekleri yoğun bakım ünitelerinde ölüme gönderen ‘Yenidoğan Çetesi’ hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin yeni detaylar öğrenildiı. Doktor Fırat Sarı liderliğinde kurulan ve devleti dolandırmak için bebeklerin ölümüne neden olan çetenin, İstanbul’da birlikte çalıştığı 19 hastane belli oldu.

İstanbul’da, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları belirtilen ‘yenidoğan çetesine’ ilişkin hazırlanan iddianamede yeni detaylar ortaya çıktı. BEBEK KATİLİ "YENİDOĞAN ÇETESİ"

22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, bebeklerin ölümüne neden oldukları belirtilen çetenin faaliyetlerini yürüttüğü hastanelerin listesi de yer aldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 494 sayfalık iddianamede, İstanbul’da bulunan 19 özel hastaneye yer verildi.

Türkiye’yi sarsan ‘yenidoğan çetesi’ skandalıyla ilgili ortaya çıkan yeni bilgiler kan dondurmaya devam ediyor. 12 bebeğin ölümünden sorumlu çete üyelerinin aralarındaki konuşmalar ortaya çıkarken Çorlu Reyap Hastanesi hemşiresi Bahar Kanık ile örgüt lideri Fırat Sarı arasındaki konuşma tüyleri diken diken etti. Bebeklerin hayatlarıyla dalga geçen ikilinin rahat tavırlarını görenler inanamadı.BEBEK KATİLİ "YENİDOĞAN ÇETESİ"

Kadın cinayetleri, sokak hayvanlarının öldürülmesi sonrası şimdi de ‘yenidoğan çetesi’ Türkiye’nin gündemine oturmuş durumda. 12 bebeğin ölümünden sorumlu hastane çetesi, savcının makamında tehdit edildiğini gösteren videonun ortaya çıkmasıyla deşifre olurken, ortaya çıkan her yeni detay tüyleri diken diken ediyor.

Yenidoğan bebekleri ölüme terk eden çete üyelerinin, bebeklerin ailelerinden umarsızca para isteyip aldıkları paralarla da “alem” yaptıkları belirlenirken, çetenin bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladığı, ihmalde bulunarak ölmelerine neden olduğu belirlenmişti.

Çetenin örgüt lideri konumundaki iki doktor Fırat Sarı ve İlker Gönen’e 582 yıl 9’ar aya kadar hapis cezası talep edilirken, şüpheli Gıyasettin Mert Özdemir için ise 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.Hazırlanan iddianamede hastaneler, doktorlar ve telefon kayıtları yer alırken; gazeteci Emrullah Erdinç sosyal medya hesabından yenidoğan bebek çetesinin aralarındaki skandal konuşmalarını paylaştı.BEBEK KATİLİ "YENİDOĞAN ÇETESİ"

 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kömür'den hakkındaki yorumlara cevap: Hukuk adına utanç verici!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.