Bornova’da yerel üreticiye eğitim desteği
Bornovalıları birbirinden değerli tarım uzmanları ve deneyimli konuşmacılarla buluşturan Bornova Belediyesi, tarım gönüllüleri için “Mantar Yetiştiriciği Eğitimi” düzenledi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen eğitime katılanlar mantarlarını kendi evlerinde bile yetiştirebilecek.
İzmir İl Tarım Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Serhat Merdan, Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde “Mantar Yetiştiriciliği” konulu eğitimde bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Eğitim büyük ilgi gördü ve katılımcılara mantar yetiştirme konusunda önemli bilgiler sunuldu. Tarımın geleceğimizi şekillendiren kritik bir alan olduğunu vurgulayan Merdan, ilk olarak mantar türlerini, mantarların oluşum süreçlerini ve hangi ortamlarda yetiştiklerini anlattı. Türü bilinmeyen mantarlardan uzak durulması gerektiğini söyleyen Serhat Merdan, “Her mantar yenir mi? diye de sormayın. Çünkü her mantar yenilmeye uygun değildir. Hepsinin doğada bir işlevi var. Öncelikle çeşitlilikleriyle doğaya renkte katarlar. Ayrıca mantarlar doğa için geri dönüşümcü bir role sahiptir” dedi.
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tarımsal alanda başta yerel üreticiler olmak üzere Bornovalılara tohum ve fideden gübreye önemli destekler verdiklerini hatırlattı. Başkan İduğ, “Eğitimler de verdiğimiz bu desteklerin bir parçası. Düzenlediğimiz bu tip etkinliklerle ürünlerin kalitesinin artmasını, üreticilerin verdikleri emeğin karşılığını almalarını hedefliyoruz” diye konuştu.