NARLIDERE BELEDİYESİ’NDEN MESLEK ODALARIYLA PROTOKOL
Narlıdere Belediyesi, TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Jeoloji Mühendisleri İzmir Şubesi ile mesleki denetim ve işbirliği protokolü imzaladı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Kentlerimizi yönetirken ve geleceğe hazırlarken bilimden referans almak zorundayız. Alanında uzman isimlerden oluşan meslek odalarımız, tecrübe ve yetkinlikleri ile Narlıdere’mizde yürüttüğümüz kent politikalarının sağlıklı bir şekilde geliştirilmesinde bize çok önemli bir katkı sağlayacak” dedi.
Narlıdere Belediyesi, TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Jeoloji Mühendisleri İzmir Şubesi ile mesleki denetim ve işbirliği protokolü imzaladı. Belediye binasında gerçekleştirilen protokol törenine Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in yanı sıra Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Çağlar Özbüyük ve Kürşad Akman katıldı. Protokol ile birlikte Narlıdere sınırları içerisinde sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi, doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesine yönelik mesleki faaliyet denetimi ve teknik işbirliği yapılması kararı alındı.
MESLEK ODALARIMIZ KAMUNUN ÇIKARINI KORUYOR
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 binden fazla insanımızı kaybettiklerini hatırlatarak, “Eğer kentlerimizi inşa ederken bilimin gücünü kullansaydık böyle bir facia ile karşı karşıya kalmazdık. Kentlerimizi yönetirken ve geleceğe hazırlarken bilimden referans almak zorundayız. Elimizde, bilgi ve birikimlerini toplumun ve kamunun çıkarlarını koruyan meslek odaları gibi bir güç var. Kamusal denetim rolü da olan meslek odalarımızı daha etkin bir şekilde kullanmalı ve onların güçlenmesine olanak sağlamalıyız. Alanında uzman isimlerden oluşan meslek odalarımız, tecrübe ve yetkinlikleri ile Narlıdere’mizde yürüttüğümüz kent politikalarının sağlıklı bir şekilde geliştirilmesinde bize çok önemli bir katkı sağlayacak. Protokole katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
SAĞLIKLI KENTLEŞMEYE KATKI SAĞLAYACAK
Protokol hakkında açıklama yapan Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, “Yapı inşaat ruhsatı alımı için mimari projelerin meslek odasında incelenmesi belediyelerin kamu yararına daha etkin bir denetleme yapmasına destek verecektir. Sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapı üretimi adına bu önemli bir gerekliliktir. Protokolün hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
TEMMENİMİZ TÜM İZMİR’E YAYILMASI
Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer ise protokolün örnek olmasını dileyerek, “Altına imza attığımız bu protokolün sağlıklı kentleşme ve doğru yapılaşma için önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bu ve benzer protokollerin kentimizin tamamında yapılmasını diliyoruz. Bu anlayışta olan Sayın Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
NARLIDERE’YE KATKISI OLACAK
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Önalan da imzalanan protokolün belediye-meslek odaları arasında çalışma düzlemi oluşturma açısından önemine dikkat çekti. Önalan, “Bu protokol ile birlikte meslek disiplinimiz sınırları içerisinde belediyenin güncel sorunlarına birlikte çözüm üretmeye çalışacağız. TMMOB örgütlülüğü ve ilkeleri doğrultusunda yaptığımız protokol, ülkemizin afet ve deprem gerçeği, çevresel sorunları ve doğal yapının korunması konusunda işbirliğini temel alıyor. Protokolün Narlıdere’ye olumlu katkıları olacağını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.
PROTOKOL HAKKINDA
Narlıdere Belediyesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Jeoloji Mühendisleri İzmir Şubesi arasında imzalanan protokol; sağlıklı kentleşme ve nitelikli bir yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık ve mühendislik hizmetlerinin ilgili mevzuata, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirilebilmesini amaçlıyor. Protokol ile birlikte, ilgili Meslek Odaları ile Belediye arasında bilimsel teknik işbirliğini gerçekleştirmek, üretilen hizmetlerin daha hızlı ve şeffaf kılınmasını ve tarafların bu yöndeki ortak sorumluluklarını tarih, kültür, doğa, çevre ve ekolojik değerlere sahip çıkarak karşılıklı dayanışma içerisinde yerine getirmek için ortak çalışmalar yapılacak. İlgili meslek odaları, belediyenin talebi doğrultusunda belediye çalışanlarına eğitim verebilecek.