800 bin epilepsili için 200 İzmirli pedal çevirdi

800 bin epilepsili için 200 İzmirli pedal çevirdi
  • 22 Nisan 2017 12:55

Epilepsi hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla UCB Pharma’nın koşulsuz katkıları ile düzenlenen ‘’Epilepsiye Pedal Çevir’’ etkinliği yaklaşık 200 bisikletlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Farklı üniversitelerin yanı sıra bisiklet kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Üçkuyular Vapur İskelesi önünden hareket eden duyarlı bisikletliler, epilepsi hakkındaki yanlış bilgiler nedeniyle ortaya çıkan ön yargılara dikkat çekmek ve hastaların günlük hayatında yaşadıkları zorluklara değinmek için 10 km boyunca pedal çevirdiler.

Türkiye’de yaklaşık 800 bin kişinin hayatını olumsuz etkileyen epilepsi, beyinde var olan elektriğin aşırı artması sonucunda ortaya çıkıyor. Yanlış bilgiler nedeniyle hastaların günlük hayatlarına devam etmelerine engel olabilen epilepsi konusunda farkındalık yaratmak için gerçekleştirilen Epilepsiye Pedal Çevir etkinliğinin ikincisi İzmir halkının yoğun ilgisi ile karşılandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurumları ve İzmir’deki bisiklet kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 200 İzmirli bisikletleri ile yer aldı.

Nöroloji alanındaki yenilikçi ve köklü çözümleriyle hastaların hayatına değer katmayı hedefleyen UCB Pharma’nın koşulsuz katkılarıyla düzenlenen etkinliğe, hasta ve hasta yakınları da katıldı. Etkinlik kapsamında İzmirliler Üçkuyular Vapur İskelesinde buluştu ve epilepsi için 10 kilometre pedal çevirdi.

İzmir halkının etkinliğe gösterdiği ilgiye teşekkür eden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Barış Baklan: ‘’Epilepsili bireylerin büyük çoğunluğu yanlış bilgiler nedeniyle sokağa çıkamıyor, çocuklar okula gidemiyor, yetişkinler ise iş bulamıyor ya da evlenemiyor. Epilepsiye dikkat çekecek ve bunun gibi ön yargıları azaltacak tüm etkinlikler, sık sık düzenlenerek hastalık hakkında farkındalık oluşturulmalı’’ dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çiğli Belediyesi İlçenin Geleceğini Vatandaşla Planlıyor
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.