Karşıyaka’da seçim startı

Karşıyaka’da seçim startı
  • 27 Şubat 2019 15:47

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Bostanlı’daki seçim bürosunu CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer  ile birlikte açtı. Ayrıca açılışa Neptün Soyer, İl Başkanı Deniz Yücel, Chp İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Özcan Purçu ve Atilla Sertel, Kani Beko da katıldı. Açılışta siyasete neden atıldığını açıklayan Soyer, Karşıyaka’ya özel planladığı projelerini de burada müjdeledi. 

Karşıyaka'da seçim startı

“Soyer’i ve beni yalnız bırakmayın”

Açılışta söz alan Tugay, “Karşıyaka halkıyla ve cumhuriyete inanmış insanlarla gurur duyuyoruz. Başkan adaylığım açıklandığında bana en çok söylenen şuydu;  Chp Karşıyaka’da hep kazanıyor. Niye kazanıyor. Dedim 14 bin tane üyesi var. Ve o kadar da seven var. Biz Atatürk’ün değerleri ve çatısı altında birleşen insanlarız. Başka bir şey yapmamıza gerek yok. Cumhuriyet her zaman var olacak. benim gibi öğretmen çocuklarını emeği ile okuyarak biryere gelmiş ve vatan sevdasıyla bir yere gelmiş çocuklar bir araya gelecek ve  çocuklar her birinize benim yaptığım gibi sahip çıkacak. Günümün çoğunu sokakta sizlerle gerçekleştireceğim dedim. Bu gerçek bunu yapacağım ve bununla var olacağım. Lütfen yanımızda olun. Soyer’i ve beni yalnız bırakmayın. Bizi yalanlarla iftiralarla zayıflatmak isteyenlere karşı siz bir şeyler söyleyin. CHP’nin örgütü hep beraberiz. Size güvenerek dayanarak yola çıktık. Bizi yalnız bırakmayacağınıza inanalım güvenelim değil mi? Bende İzmir’in bir çocuğu olmaktan gurur duyuyorum. İnanıyorum İzmir Türkiye’yi kurtaracak. Buna emin olun. Biz inandık sizde inanın” diye konuştu.

Tugay, konuşmasını Deniz Gezmiş’in dizeleriyle noktaladı: “Baba Hıdır İlyas kıssadan hisse söylerdi. Dar ağacına tahta veren çınar bir gün anlar. Bayrağı taşıyan düşerse onu taşırlar. Sen son yoksul  çocuğun yüzü gülünceye kadar.  Deniz Gezmiş’e selam olsun…”

Demokrasi vurgusu 

Açılışta Karşıyalılara seslenen Soyer, demokrasi vurgusu yaptı. Soyer, “İzmir cumhuriyetin kalesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün kalesi sizler hepiniz o kalenin yıkılmaz sarsılmaz taşlarısınız. Ve her biriniz o kalelerin sımsıkı taşlarısınız. Türkiye’de rejim değişti, otorite merkezileşti. Demokrasinin nefes aldığı yerler yerel yönetimler. Onun için sımsıkı sahip çıkmaya çalışıyoruz. Demokrasi insanlığın ürettiği en güzel yaşam biçimi. İnsanlar bundan sonra bu gezegende huzurlu bir yaşam sürmeyi başarmış. O nedenle demokrasiyi unutmamak lazım. Demokrasi bir arada yaşamak demektir. Demokrasi bir arada yaşamanın mutluluğudur. Demokrasi ekmektir,aştır,iştir. Kardeşlik ve barış , demokrasi yoksa adalet ve kalkınmada yoktur” ifadelerini kullandı.

Digital teknoloji araçlarıyla demokrasiyi işletmek zorundayız

Chpli Soyer, Karşıyaka’dan verdiği örnekle demokrasi açıklamasını genişletti.  Soyer, demokrasiyi kullanmak için digital medyayı kullanacaklarınu vurgulayarak,“Kardeşlik ve barış ve demokrasi varsa o zaman o refah en çok alın teri dökenlere refah olur. Emek harcayanlar ondan pay alırlar. Bu en büyük zenginliğimiz. Buna nasıl sahip çıkacağız. Demokrasi yetmiyor diyorlar. Çünkü popülist iktidar anlayışı tüm dünyayı sardı. Teknoloji ve dilini buluşturarak yeni enstürümanlar yaratmalıyız. Digital teknoloji araçlarıyla demokrasiyi işletmek zorundayız. Her birinizin cep telefonuna aplikasyonlar yükletip Karşıyaka’ya yeni bir hat kurulacaksa,  o hattı istiyor musunuz? istemiyor musunuz? O hat bu sıklıkta mı? Bu sıklıkta mı çalışsın? Ne varsa size soracağız. Tek tek size soracağız. Eğer demokrasiye sahip çıkmaksa işte böyle sahip çıkacağız”dedi.

Karşıyaka'da seçim startı

Karşıyaka’ya projeler 

Soyer Karşıyaka için düşündüğü projeleri de sıraladı: “Karşıyaka spor kulübüne sahip çıkacağız. O stadı yaptıracağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Karşıyaka İskelesi’ni yer altına alacağız ve üstü geniş bir yaya alanı yapacağız. Opera binasına İzmir’in şehir tiyatrosunu kuracağız. Şehir tiyatrosu müjdesini buradan vermiş olayım. Orada belediye konservatuvarı olacak. O bina bir dakika boş kalmayacağız. Çocuklarımız edebiyatla sanatla kültürle kitapla kütüphane ile buluşacak. Ben niye siyaset yapıyorum biliyor musunuz? Bu topraklarda bu akvaryum gibi denizin başında bizim çok daha yüksek yaşam kalitesinde yaşamıyoruz. Neden? Bu bir takdiri ilahi değil, takdiri idari. Bu bir karar değil, bu değişecek. Başka bir İzmir mümkün. Başka bir Türkiye, başka bir Dünya mümkün. Demokrasiyi içtenlikle korursak, bütün bunlar mümkün.”

Siyasetin ayrıştırması tuzağına düşmeyeceğiz.

Konuşmasında kriz vurgusu yapan Soyer, İzmir’de ekonomik krizi hafifletmek için çabalayacağının altını bu sözlerle çizdi: “Merkezi siyaset bizi ayrıştırıyor. Bizi ötekileştiriyor. Öyle bir kriz geliyor ki, bu kriz önümüzdeki 7-8 yıl sürecek. Hepimiz yarı yarıya yoksullaşacağız. Böyle bir kriz geliyor çok vahim. Bununla başa çıkmak içinde demokrasiye ihtiyacımız var. Krizin tahribatını da böyle hafifleteceğiz. Birbirimize sımsıkı sahip çıkacağız. Siyasetin ayrıştırması tuzağına düşmeyeceğiz.”

İzmir öncü olacak

İzmir kan kaybediyor. Körfez bu coğrafyanın yüreği. Yürek kan pompalıyor. İzmir hem doğuya hem batıya kan pompalıyor. Mübadele ile kurtuluş savaşıyla damar tıkanıkları olmuş şimdi bu damar tıkanıklarını açmamız lazım. Eğer doğuya ve batıya açan damarlar açılırsa nasıl büyüyeceğimizi hepimiz göreceğiz” diyen Soyer, ” Akdeniz’de bir kentler birliği kuruyoruz. Beyrut – Atina  ve Barcelona ortak projeler yapacağız ve yeni ortak pazarlar geliştireceğiz. Akdeniz’i global dünyanın global aktörü yapacağız. İzmir bunun öncülüğünü yapacak. Bunun hepsini tarımda turizmde yapacağız. Sadece şundan yana içiniz müsteri olsun. İzmir’de iki büyük hedefimiz var. Refahı ortak bölüşeceğiz. Örnekköy’de halk ekmek, halk süt, halk gıda yapacağız. Meyve sebze süt ekmek aracısız senin mahallene sokağına gelecek. İyi temiz sağlıklı gıdaya çocuklarınız çok daha ucuza erişebilecek. Birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

Mürekkep mi yok? Kalem mi yok?

Soyer Ankara’da bekleyen projelerinin olduğunu da bu sözlerle hatırlattı: “Buca hattımız var, Halkapınar ve otogar hattımız var. Metroyu buraya getirmek için projesi ve parası hazır ayrılmış Ankara’dan onay imzası lazım. Para istemiyoruz, kefalet istemiyoruz ama imza atılmıyor. Mürekkep mi yok? Kalem mi yok? Bilmiyoruz. İmza atılmıyor. Ankara’ya 1 milyar ayrılmış, İstanbul’a 2 milyar İzmir’e herkes biliyor. Herkesin bildiği şeyleri bana niye anlattırıyorsunuz. Onların bilmediği birşey var. Vergileri adil dağıtmıyorsan bu millet sana bunun hesabını biryerde sorar.”

“Dünyanın en şanslı adamıyım”

“Ben dünyanın en şanslı adamıyım” ifadelerini kullanan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer,  bu sözlerle duygularına açıklık getirdi: “Çok şanslıyım. 19 Mayıs 2019 ne demek? Kurtuluş Savaşı’nın başladığı 100. yıl. Ben büyükşehir belediye başkanı olacağım. Düşünebiliyor musun? 100 yılı İzmir’de öyle bir kutlayacağız ki. Görev süremde 2023’te var. Bu ne demek. Cumhuriyet’in 100. yılı demek yahu ben ne şanslı bir adamım. İzmir’de ne olacak. 100. yılda ne olacak. Atatürk’ün ilkelerini yeniden yeniden tüm Türkiye’ye bir kere daha anlatacağız hatırlatacağız. Diyeceğiz ki sarılın Atatürk’e sarılın, sarılın başka çareniz yok. 2019’un 19 Mayıs’ından önce 29 Ekim 2023’te tekrar edeceğiz.”

Yücel: “Karşıyaka’dan yüzde 80 oy oranı bekliyoruz”

Chp İzmir’in patronu Deniz Yücel, açılışta, Karşıyaka’da hedef büyüttüklerini bu sözlerle ifade etti: “31 Mart yerel seçimleri bizim için fırsat. Bu bir bayrak değişimi. Bayrağı değerli arkadaşımız Cemil Tugay teslim alıyor. Karşıyaka’da sizlerin desteğiyle bir destan yazmak için sizin hizmetinize geliyor. Bizde insanları ötekileştirmek ayrıştırmak kutuplaştırmak yok. Biz halkın imkanlarını halk için kullanmaya geliyoruz. Bunu gerçekleştirdik ve gerçekleştirmek için geliyoruz. Soyer Seferihisar’da destan yazmış, şimdi değerli Aziz Kocaoğlu’ndan bu bayrağı nöbeti İzmir’de devralmaya geliyor. Soyer’i ve Tugay’ı sizlere emanet ediyorum. Biz Karşıyaka’da seçimi kazanırız. Vedari iftarımız. Yüzde 70’lerle kazandık. Yine kazanırız. Bu kez İzmir’den Türkiye’ye omuz vermemiz lazım. Bu yüzden sizden yüzde 80 oy oranı bekliyoruz. Ve Mart’ın sonu bahar diyerek hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.