Seçim Kurulu kararını açıkladı: Çalkaya’ya onay çıktı

Seçim Kurulu kararını açıkladı:  Çalkaya’ya onay çıktı
  • 25 Şubat 2019 20:56

İzmir İl Seçim Kurulu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığına ilişkin ilçe seçim kurulunun aldığı kararı ret etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Demokrasi kazandı milletin iradesi kazandı Balçova’nın iradesi kazandı. Adaylığım önündeki engel kalktı. Demokrasi mücadelemizde destek veren herkesi saygıyla selamlıyorum“ dedi.

İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı karar yapılan itirazın ardından İzmir İl Seçim Kurulu’nun gündemine geldi. Seçim Kurulu, siyasi parti temsilcilerin de katıldığı bir zirvede durumu masaya yatırdı. Toplantıda, 11 ay 20 gün cezanın paraya çevrildiği belirtilirken cezanın 1 yılı aşmadığı için adaylığa engel olmaması gerektiği dile getirildi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı adına seçim kurulunda görevli olan İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. Serhat Metin olumlu görüş bildirdi. Metin, ilçe seçim kurulunun aldığı kararın yanlış olduğunu ve 11 ay 20 gün cezanın tartışmalı olduğunu vurguladı. Metin, kurumsal görüşünde, Çalkaya’nın adaylığının devamına ilişkin görüş bildirdi.İl Seçim Kurulu yaptığı incelemenin ardından ilçe seçim kurulunun aldığı kararı ret etti. Seçim Kurulu, Çalkaya’nın adaylığının önündeki engeli kaldırdı. Ve Çalkaya’nın aday olarak kalmasına karar verildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Mert Fırat ile Basmane turu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.