Zeybekci’ye Mardinli desteği

Zeybekci’ye Mardinli desteği
  • 8 Şubat 2019 14:13

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, projelerini açıklayarak millete söz verdiğini 1 Nisan itibariyle İzmir’de seferberlik başlatacaklarını söyledi.

Zeybekci, ziyaret ettiği İzmir Mardinliler Federasyonu’nda yaptığı konuşmada, İzmir hikayesini yazmak için yola çıktıklarını, birliktelikle daha güçlü bir kent oluşturmak istediklerini söyledi. Hemşeri derneklerini çok önemsediğini ifade eden Zeybekci, “Geçmişimizi, köklerimizi ne kadar sağlam tutarsak geleceğimizi de o kadar sağlam hazırlarız. Çocuklarımızı gençlerimizi de bu kültürle yetiştireceğiz ki geleceğimizi güzel inşa edelim. Mardin bütün dinlerin, medeniyetlerin, kültürlerin buluştuğu bir şehirdir. Bir barış, hoşgörü, paylaşma şehridir. Biz, aynı vatanı vatan bildik, aynı aziz milletin fertleri olmaktan onur duyduk, aynı kıbleye döndük, aynı vatan uğruna tarih boyunca şehitler verdik, gerisi bizim zenginliğimizdir” dedi.

İzmir’in şehirler yarışında geri kaldığını, kanalizasyon değil fosseptik sorunuyla uğraştığını, altyapıda büyük eksikliklerin bulunduğunu, çöplerin dağlara atılarak vahşi şekilde depolandığını aktaran Zeybekci, 21. yüzyıla hazırlanması için değişimin şart olduğunu ifade etti. Zeybekci, “Bu kent hepimizin İzmir’i. İzmir’in sorunları da hepimizin sorunları. Bunları birlikte çözeceğiz. İzmir sevdasıyla, davasıyla projelerimizi hazırladık ve dün paylaştık. İzmir’e, İzmirli’ye bir söz verdik, 1 Nisan itibariyle bu sözümüzü yerine getirmek için İzmir’de seferberlik başlatacağız” dedi.

Zeybekci, dernek üyelerinden oylarını partiye değil İzmir’e, kendilerine, çocuklarının geleceğine vermelerini istedi. Konuşmaların ardından Zeybekci’ye hemşeri beratı verildi, Mardin’in yöresel ürünlerinden ikram edildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.