Zeybekci’den Kordon trafiğine ilginç çözüm

Zeybekci’den Kordon trafiğine ilginç çözüm
  • 12 Şubat 2019 17:23

Gazete Ege / Selcan Şerifaki

Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci konuk oldu.  ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, İzmir’in adaylarını tanımak adına Zeybekci’yi davet ettiklerini dile getirerek, İzmir’in bir-çok sorununu sıraladı: “İzmir’de atık su yönetimi ve yeşil alanların azalması gibi tehditler var. Enerjiyi daha verimli kullanma ve trafik sıkışıklığından duyduğumuz sorunları, katı atık projelerine dünya çapında bir çözüm önerisi getirilmesi gerektiğini görüyoruz. İzmir iklim değişikliği için alt yapısı olan bir kenttir. Uzun vadeli hedeflerle küresel faaliyetlerle birlikte bu iklim değişikliğine başa çıkabilen bir kent hayal ediyoruz.”

Zeybekci'den Kordon trafiğine ilginç çözüm

Açıkladığım projeler İzmir’in

Kürsüye çıkan Zeybekci, geçtiğimiz hafta açıkladığı projelerin vurgusunu yaparak başladığı konuşmasına, ” Stklarla dâhil görüştük, Tire’deki vatandaşlarla tüm İzmir ile konuştuk ve projelerimiz tüm İzmir’in projesi. Kimseyle bir derdim yok. Oradaki sloganik bir yaklaşım ama İzmir seçti tüm başkanları. Miletvekillerimizi İzmir seçti. Buna saygımız var” ifadesiyle devam etti.

Kentsel dönüşüm vurgusu

Kentsel dönüşüme de çok önem verdiklerini belirten Zeybekci, çözüm odaklı yerinde dönüşüm projeleriyle bu konuyu kent gündeminden çıkaracaklarını ifade etti. Denizli’de belediye başkanlığı döneminde yaptıklarını örnek gösteren Nihat Zeybekci, “Denizli Aktepe bölgesinde 10 bin konut yaptım da geldim. Ortasına da 700 dönüm park yaptım. Arkamızdan hakkını helal etmeyen bir kişi yoktur. Kendi mahallelerinde dönüşüm yaptık. Kentsel dönüşümde bir tek vatandaşın mağdur olmasına müsaade etmeyiz. Kentsel dönüşüm işi, bu şehrin asıl sahibi milletin oylarıyla ismen seçilen büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıdır” dedi.

Zeybekci'den Kordon trafiğine ilginç çözüm

3 tane yeni şehir kurmak gerekiyor

Gençlerin iş bulamadığını dile getiren Ak Partili Zeybekci, çözüm önerilerini sıraladı; “Yaratıcı yeteneklerin tercih etmediği şehirler ölüyor. Genç beyinler tercih edemiyor İzmir’i. Vakko’nun sahibi hanımefendi 2 çocuğum okudu, İzmir’de iş bulamadi , İstanbul’a gitti dedi. Bu şehri planlamak yeni sanayi bölgeleri yapmak ve turizmini tahsis etmek yerel yönetim yapar. Onun için tüm projelerimiz buralara doğrudur. Yeni kent kavramı ve bunların oluşumu. Hava kirliliği zirvede. Yeşil alanları yok seviyede. Çarpık kentleşme var. Trafik her alanda kirlenme seviyesinde. Bu çaresizlik seviyesidir. 3 tane yeni şehir kurmak gerekiyor.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

Kordon trafiğine çözüm

Zeybekci trafik sorunu ile ilgili, “Kordonda beton var. Ama biz bu trafiği deniz içindeki tüple çözemez miyiz? Yer altından otopark yapamayız? Çevre yolu yapacağız. Yapanlardan Allah razı olsun. O tüneller o çevre yolu olmasaydı. 2. bir çevre yolu ile trafiği kentin dışına atacağız” diye konuştu.

Zeybekci'den Kordon trafiğine ilginç çözüm

Ben serin su severim

“Bu sehre talip olmak bu problemlere çare aramak çok akıllı bir adamın işi değil. Sizinde bir deliye ihtiyacınız var” diyen Zeybekci, “Şehrin meselelerini örtmek kolay. Bunlara müsait. Örtüp geçiyoruz zaten ne demek istediğimi anladınız. Hep aynı şeyi yapıp farklı şeyler bekliyoruz. Her seferinde yumurtayı atıp kırıldı, diyoruz. Farklı birşey yapalım. Şehrin meselelerini tartışalım. Geleceğin dünyasında nasıl bir İzmir’e sahip olacağız, onu paylaşalım. Antalyada 403 otel var. İzmir’de 11 otel var. Muhteşem bir coğrafyamız var. Ben Antalya’da denize giremem. Ben serin su severim. Burası başka biryer. İzmir’i benim hemşehrilerime anlatıyorum İzmir’de. Ankara’ya gidip anlatmıyorum. İzmir’in foseptik problemi var. Direk denize gidiyor. Özellikle Mordoğan’da” diye konuştu.

Zeybekci konuşmasının ardından sanayicilerin sorularını yanıtladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.