“Zeybeği biz oynarız onu da davet ederiz”

“Zeybeği biz oynarız onu da davet ederiz”
  • 27 Mart 2019 11:02

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yerel seçimlerde iddialı olduklarını ve adayları Soyer’in yüzde 60’ın üzerinde bir oy alacağını dile getirdi. Terör ile bağlantılı meclis üyesi listeleri iddialarını da sert bir dille yalanlayan Yücel, Ak Parti’yi soru yağmuruna tuttu. Yücel, 31 Mart akşamında zeybek oynayacağını dile getiren Nihat Zeybekci’ye de gönderme yaparak, “Biz oynarız onu da davet ederiz” diye konuştu. 

CHP olarak İzmir ile kan bağımız var 

Yücel il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında; “Bizler Tüm Türkiye’de barış, huzur ortamı olmasını, belediye seçimlerinde sadece hizmet ve projeler üzerinden bir yarış yaşanmasını, İzmirli olmanın verdiği sorumlulukla kimseyi yargılamadan, kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi suçlamadan ve iftira atmadan bir seçim kampanyası yürütülmesini istedik ve öyle de yapıyoruz. CHP olarak İzmir ile kan bağımız var, amaç ve ideoloji birlikteliğimiz var, kılcal damarlarımıza kadar İzmirli olmanın, İzmir kültürünü yaşamanın ve yaşatmanın verdiği haklı gururumuz var.
Tüm bunlar bizi kaostan beslenen, İzmir ile her konuda ters düşen, ne ideolojisiyle ne de bugüne kadar esirgediği hizmetlerle, İzmirli olmaktan çok uzak olan AKP’den ayıran en önemli değerlerdir” dedi.

Zeybekci’nin paçaları tutuştu ve Ak Parti tarzına U dönüşü yaptı

Yücel, konuşmasının devamında Zeybekci’ye bu sözlerle seslendi: “Tüm bunlarla birlikte, yıllardır AKP’nin tüm engellemelerine, müfettişlerle belediyelerimizi didik didik ederek kurduğu baskılara, FETÖ ile işbirliği yaparak açtığı kumpas davalarına, İzmir’in ödediği vergilerin karşılığını vermemesine ve 17 yıldır İzmir’i ötekileştirme çabalarına rağmen, İzmir halkının AKP’nin tehditlerine, iftiralarına kulak asmadan CHP’yi desteklemesinin verdiği büyük bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk gereği, bugüne kadar AKP’ye anladıkları seviyede ve tarz da cevap vermedik. Çünkü o seviyeler İzmirli olmayı başarmış, İzmir halkıyla sarsılmaz ve sağlam bir bağ kurmuş bizlerin, inmeyi başaramayacağı kadar aşağılarda. Seçim kampanyalarının başına döndüğümüzde tüm İzmir doğrusu çok şaşırmıştık. AKP’nin İzmir için atadığı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı hiç alışık olmadığımız bir AKP’li tarzıyla gayet uyumlu, sıcak açıklamalar yapan, neredeyse İzmirli olmaya karar vermiş uyumlu bir tarzdaydı. “Yapacaklarını anlatacağını, AKP’yi İzmirlileştireceğini” söyleyerek, adeta AKP’nin İzmir’de 17 yıldır eline yüzüne bulaştırdığı siyaset anlayışını değiştirmeye çalışacağını itiraf eder bir haldeydi.  Ancak kendisi bu İzmir tarzına daha fazla dayanamadı ve özellikle İzmir ile ilgili yaptırdıkları anketlerde, ellerindeki birkaç ilçe belediyesini de kaybetmek üzere olduklarını görünce onun da paçaları tutuştu ve klasik AKP tarzına U dönüşü yaptı. İzmir’de sonuçların kendileri için hüsran olacağını anlayan AKP’liler, tüm o uyumlu açıklamaları, sevgi kelebeği hallerini bırakıp, en büyüklerinden öğrendikleri AKP taktiğini hemen devreye soktular. Nedir o AKP taktiği? Kimse inanmasa da İftira at, Doğru olmadığını herkes bilse de yalan söyle, kaos ortamı ve düşman yarat, milli ve dini duyguları sömüre bildiğin kadar sömür”

Algı yaratılmaya çalışılıyor

Ak Parti’nin terör örgütü bağlantılı CHP listeleri iddialarını da yalanlayan Yücel, “Zeybekci, AKP’nin en başındaki isimlerden başlayarak AKP’nin Genel Başkan Yardımcıları, AKP’nin İçişleri Bakanı, AKP’li Sayın mevkidaşım ve Sayın Zeybekçi, İzmir’de hiçbir İzmirlinin itibar etmediği, dürüstlük ve siyasi ahlak ile bağdaşmayacak, İzmir’in demokrasi ve adalet anlayışına tamamen ters düşen bir algı yaratmaya çalıştılar. Partimizi ve adayımız Sayın Tunç Soyer’i, önce Büyükşehir Belediye başkan adayımızın babası üzerinden suçlayıp bir algı yaratarak “Acaba buradan İzmirliyi kandırır da, İzmir’den oy alabilir miyiz? kampanyası başlattılar. Tüm Türkiye’yi dahil etmeye çalıştıkları bu kampanya önce İzmir’de sonra da Türkiye’de ellerinde patladı. Ardından AKP’nin zaten az olan İzmir oylarının iyice eridiğini, 17 yıllık kriz, kavga, gerginlik, adaletsizlik, baskı ve saray yönetiminden bıkan İzmirlinin, AKP’nin elinde olan ilçelerde bile CHP’ye yöneldiği gören AKP’nin yöneticileri ilk kampanyalarından ders almadan, bu kez de meclis üyesi adaylarımız üzerinden bir terör tartışması başlattılar. Yani anlayacağınız sadece CHP’ye değil, gerçek anlamda İzmir’e kurulan kumpasın ikinci ayağı başlatılmış oldu. Günlerdir AKP’li adayların ne İzmir projelerine, ne AKP’nin batırdığı ekonominin nasıl düzeltileceğine,ne de reel de yüzde 20’lere dayanan işsizliğin nasıl çözüleceğine dair tek bir cümle duymadık. Hepsi ağız birliği etmiş CHP’ye iftira atma, kendi sarmaş dolaş oldukları terör örgütleriyle CHP’yi ilişkilendirme çabası içinde. Üstelik bu yalanları, bu ipe sapa gelmez, adeta İzmirlinin aklıyla dalga geçersine dillendirdikleri iftiraları öylesine acemice ve komik bir şekilde yapıyorlar ki, her konuşan AKP’linin ağzından başka bir sayı, başka isimler ve birbiriyle uyuşmayan saçma iddialar çıkıyor. Yani anlayacağınız kendi yalanları, kendi ayaklarına yapışmış durumda” açıklamasında bulundu.

En az yüzde 60 oyla kazanacağız

CHP’li Yücel, “Seçimlere 6 gün kaldı, İzmir özelinde konuşacak olursak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık, 31 Mart günü, seçimin demokratik bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli tebdirleri aldık.
1 Nisan günü siyasette yeni bir sayfa açılacak. İzmir’de, 2014’de kaybettiğimiz 8 ilçe de dahil olmak üzere 28 ilçede CHP adaylarıyla, 2 ilçemizde de İYİ Parti adaylarıyla başarıya ulaşacağız. Elimizdeki anket verileri bunu somut olarak gösteriyor. Büyükşehir’de de asgari % 60 oyla seçim kazanacağız”  sözleriyle seçim tahmininde bulundu.

Hamza Dağ ve Nihat Zeybekci’ye soru yağmuru 

“Tabi bu durumu gören sadece biz değiliz. Bu durumu gören AKP yetkilileri, seçim kampanyasını, hizmet ve projelerin yarıştığı, dürüst ve ilkeli bir şekilde yürütmek yerine, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve cumhuriyet halk partisi adaylarını kötülemek, karalamak, iftira ve çamur atarak bir algı yaratmak üzerine kurguluyor.” diyen Yücel, Ak Parti’nin bu terör konusu ile ilgili çelişkili ifadeler kullandığının da altını çizdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

“Akp’nin Büyükşehir adayı Nihat Zeybekçi İzmir’de CHP listelerinde 103 kişinin terör örgütleriyle bağı olduğunu iddia etti. Sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 14 kişinin ve AKP Genel başkan yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza DAĞ 27 kişinin terör örgütleriyle bağı olduğunu iddia etti.  Öncelikle şunu ifade etmek isterim; bir tanesi içişleri bakanı, bir tanesi hukukçu ve bir tanesi de izmir büyükşehir belediye başkan adayı olan bu arkadaşlar ne yaparlarsa yapsınlar cumhuriyet halk partisi ve cumhuriyet halk partisinin aday gösterdiği isimleri terörle / terör örgütleriyle yan yana getiremezler. Heralde kafaları çok karışık ki; biri 103 derken öteki 14, bir diğeri ise 27 diyor.
Biz bu filmi daha önce gördük. Devletin bakanı, iktidar partisinin milletvekilleri ve belediye başkan adayı işi gücü bırakmış kara propoganda yapmaya çalışıyorlar, tertemiz, pırıl pırıl insanları hedef gösteriyorlar. Böyle bir durum dünyanın neresinde olursa olsun, ancak faşizmin hakim olduğu ülkelerde söz konusu olabilir.  Devleti temsil eden, asli görevi ülke içerisinde güvenliği sağlamak olan içişleri bakanı, bu görevini unutmuş, siyasi hedefleri uğruna halkı kin, nefret ve düşmanlık söylemleriyle karşı karşıya getirmeye çalışıyor.  Bazı basın yayın kuruluşlarında meclis üyesi adayı olan arkadaşlarımızın isimleri yayınlandı. Bu arkadaşlarımızın her biri birbirinden değerli, haklarında bu asılsız iftiraları atanlardan kat be kat daha temiz, vatanına, milletine, bayrağına bağlı arkadaşlardır. İsmi yayınlanan arkadaşlarımızın her birinin adli sicil kayıtları tertemizdir. Bu arkadaşlarımızın adaylıkları Seçim Kurulları tarafından incelenmiş ve adaylığa engel hali bulunmamıştır. Kaldı ki bu arkadaşlarımızın büyük bir bölümü geçmişte meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği yapmış isimlerdir.  AKP’nin hukukçu genel başkan yardımcısına söylüyorum;
Anayasanın 38. Maddesinde “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz. TCK’ın 20. Maddesinde “Ceza sorumluluğu şahsidir. Kimse başkasının fiilinden dolayı sorumlu tutulamaz” denilmektedir.
Sırf kendilerine siyasi rant sağlamak adına, haklarında ne bir dava, ne bir soruşturma, ne bir gözaltı, ne bir tutuklama kararı olan bu insanları karalamak, çamur atmak, itibarsızlaştırmaya çalışmak ve hedef göstermek FETÖ’nün yıllarca kullandığı yöntem değil midir?” 
Ak Parti’ye soru yağmuru 

Ak Parti’nin terör örgütü bağlantılı CHP listeleri iddialarını da yalanlayan Yücel, Ak Parti’yi soru yağmuruna tuttu.
Yücel, “Terör örgütü PKK’yla OSLO görüşmelerini yapan kimdir?  Terör örgütü lideri Abdullah ÖCALAN’la İMRALI görüşmelerini yapan kimdir?  Yıllarca kan döken, bebek katili teröristleri aklamak için Çadır mahkemeleri kurarak, devletin şerefli, onurlu hakim ve savcılarını teröristlerin ayağına gönderen kimdir? Valilere, teröristlere dokunmayın talimatı veren, hendeklerin kazılmasına, silahların, bombaların şehirlere inmesine izin veren kimdir?  Sur’da, Cizre’de ve Nusaybin’de 200’ün üzerinde vatan evladının şehit düşmesinin sorumlusu kimdir?Tabiî ki AKP iktidarıdır.  Peki soruyorum AKP’nin hukukçu genel başkan yardımcısına;  FETÖ ve Cemaat bağlantısı olduğu bilinen, Yamanlar Kolejinden yetişmiş AKP milletvekilleri kimlerdir?  FETÖ’nün ve cemaatin okullarında ve yurtlarında yetişmiş AKP yetkilileri kimlerdir?  TBMM kürsüsünden, terör örgütü lideri Fetullah GÜLEN’i öven Adalet Bakanlığı, başbakan yardımcılığı yapmış AKP yetkilisi kimdir?  FETÖ elebaşı Fetullah GÜLEN’i ve kumpas savcısı Zekeriya ÖZ’ü öven İçişleri Bakan’ı kimdir? Geçmişte Cemaat bağlantısı olduğu ancak sonradan bu yapılanma ile bağlarını kopardığı emniyet ifade tutanaklarına geçen, İzmir’in metropol ilçelerinin birinden aday olan AKP’nin Belediye Başkan adayı kimdir?  Kamu’da doktor olarak çalışan ve FETÖ ile iltisakı nedeniyle OHAL KHK’sıyla kamu görevinden ihraç edilen, daha sonra görevine iade edilen ve şu anda bir metropol ilçeden AKP’nin belediye başkan adayı olan şahıs kimdir?  15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayan F-16 pilotunun kardeşi olan ve aynı zamanda İzmir’in bir ilçesinde AKP’nin 1. Sıra meclis üyesi adayı olan kişi kimdir?  Sayın AKP yetkilileri bu soruların cevaplarını verirse İzmir’lileri de, kamuoyunu da, bizleri de aydınlatmış olurlar. Şunun tekrar altını çizmek isterim. Attıkları çamurlar Cumhuriyet Halk Partisine yapışmaz. Ama çamur atanların zaten kirli olan elleri daha da kirlenir. AKP’nin ve yetkililerinin bu iftiralarına karşı gerek kurumsal olarak gerek de ismi zikredilen arkadaşlarımız bireysel olarak her türlü hukuki başvuru yapmaktadırlar.” 

Sandığa gidin çağrısı 

Yücel son olarak İzmir seçmenine de seslendi. Yücel, “Öncelikli görevimiz ilk olarak 31 Mart’ta sandıklara gidip oyumuzu kullanmak olacak. Sonra da en önemli işimiz sandıklara sahip çıkmaktır. Biz parti olarak her türlü önlemi alıyor, her sandığın başına temsilcimizi ve müşahitlerimizi yerleştiriyoruz ama sandıkları korumak için tüm vatandaşlarımızı da sandık başlarına çağırıyorum. Sandıklara sahip çıkalım ki, hem hileye ve oy hırsızlığına engel olalım, hem de İzmir’de bunca yalanla, bunca iftirayla kara kampanya yürütenlere, oyumuza dolayısıyla demokrasimize nasıl sahip çıktığımızı göstererek İzmir’den unutamayacakları bir ders verelim. Tüm İzmirli vatandaşlarımızı 31 Mart’ta saat 17.00’de, oy kullandıkları sandıklardaki oy sayım işlemini takip etmeleri için sandık başına davet ediyor, sandığa sahip çıkmanın geleceğimize sahip çıkmak olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Zeybeği biz oynayacağız

Zeybekçi’nin 31 Martta en az 15 ilçeyi alacaklarını iddia ettiği konuşması hatırlatılan Yücel, “Siyaset iddia işidir. Büyük bir iddia ile İzmir ile gelmiştir. Seçimin son gününe kadar da bu tip söylemler doğaldır. Fakat somut veriler Zeybekci’yi doğrulamamaktadır. Hepimiz Egeliyiz. Arkadaşlarımızın yaptığı bir organizasyon olursa icabet ederiz. Böyle bir organizasyona Zeybekci’yi de davet ederiz” ifadelerini kullandı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.