Yüz güldüren hizmet: CV Bank

Yüz güldüren hizmet: CV Bank
  • 16 Aralık 2019 10:59

 

CV Bank birimi sayesinde iş arayan vatandaşlar ile eleman arayan firmalar arasında köprü görevi yapan Gaziemir Belediyesi, personel arayan Okyanus Terlik firması ile iş arayışındakileri bir araya getirdi

 

 

Gaziemir Belediyesi, Türkiye’de yurttaşların en büyük sorunlarından biri haline gelen ve giderek artan işsizliğe karşı CV Bank hizmeti ile çözüm üretiyor. Vatandaşlardan gelen iş taleplerini değerlendiren belediye, iş arayanların özgeçmişlerini CV Bank sisteminde kayıt altına alıyor. Özel bir yazılımla kayıt altına alınan bu özgeçmişler, Gaziemir başta olmak üzere İzmir ve çevre illerde faaliyet gösteren işletme ve firmalarla paylaşılıyor, vatandaşların iş arayışına destek sağlanıyor.
Birim çalışanları, Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) ve Sarnıç’taki sanayi kuruluşları başta olmak üzere bölgedeki firma, işletme ve holdinglerin insan kaynakları müdürleri ile sürekli iletişim kurarak bu işletmelerin personel ihtiyaçlarını CV Bank’a kayıtlı kişilerden karşılamalarını sağlıyor.

Yüz güldüren hizmet: CV Bank

Başvuru yapan vatandaşlara kariyer planlama ve danışmanlık hizmeti de veren CV Bank, son olarak eleman arayan Okyanus Terlik firması ile iş arayanları bir araya getirdi. Meclis salonunda düzenlenen iş görüşmesinde firmanın insan kaynakları uzmanları ile özgeçmişleri firmanın kriterlerine uygun olan iş arayan bireyler bir araya geldi. Yapılan mülakat sonucunda gerekli özellikleri taşıyanlar, üretim ve kalite kontrol departmanında işe alındı.

Yoğun başvuru
Gaziemir Belediyesi CV Bank birimi, verdiği kariyer danışmanlık hizmeti ile iş arama sürecinde olan vatandaşların hedefledikleri işe ulaşmalarına ve kariyer planlaması yapmalarına yardımcı oluyor. İşveren ile iş arayan yurttaşları kolaylıkla buluşturuyor olması sayesinde CV Bank, yoğun ilgi de görüyor. Kurulduğu 2009 yılından bugüne CV Bank birimine 21 bin 895 başvuru yapılırken bu başvuruların sadece 2 bin 671’i yerel seçimlerin ardından gerçekleşti. İŞKUR ile imzalanan protokolle hayata geçen CV Bank birimi, aynı zamanda İŞKUR Hizmet Noktası olarak da hizmet veriyor. Bu kapsamda vatandaşlar; İŞKUR kaydı açma, kayıt güncelleme, işsizlik ödeneğine başvurma hizmetleri de alabiliyor. İşverenlerin İŞKUR kaydını oluşturmasına, ilan açmalarına yardımcı olunuyor.

 Yüz güldüren hizmet: CV Bank Yüz güldüren hizmet: CV Bank Yüz güldüren hizmet: CV Bank

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.