Yürek Yakan Ağıt: “Oğlum Nereye Gittin?”

Yürek Yakan Ağıt: “Oğlum Nereye Gittin?”
  • 2 Ocak 2016 12:55

Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince roketatarla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen 43 yaşındaki polis memuru Erol Aktürk son yolculuğuna uğurlanıyor.

Dün askeri uçakla Akhisar Askeri Havaalanı’na getirilen şehit özel harekat polisi Erol Aktürk’ün cenazesi, polis araçlarının eşliğinde Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Ailenin hastane morgunda son bir kez gördüğü şehit Erol Aktürk’ün cenazesi bugün saat 10.00’da Merkezefendi Devlet Hastanesi Morgu’ndan cenaze aracıyla alınarak polis araçlarının eşliğinde Güzelyurt Mahallesi Birinci TOKİ konutlarındaki evinin bahçesine getirildi.

Buradaki törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel ve Tur Yıldız Biçer, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, kaymakamlar, belediye başkanları, polis teşkilatı ve Manisalılar katıldı.

AİLESİNDEN SON VEDA
Şehidin annesi Aliye Aktürk, Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde tedavisi yapıldıktan sonra bir minibüsle evin önüne getirildi. Anne Aktürk, 112 Acil Sağlık ekiplerinin kontrolünde sedyenin üzerinde ağıtlar yaktı. Cenazenin gelmesinden sonra Erol Aktürk’un eşi Şule Aktürk, kızları 17 yaşındaki Rümeyza Aktürk, 13 yaşındaki Tuğba Aktürk ve 9 yaşındaki oğlu Mehmet Akif Aktürk cenaze aracının yanına gelerek şehitle son kez vedalaştı.

25 yıl önce eşi Mehmet Aktürk’ü yitiren anne Aliye Aktürk, son bir kez sedye ile cenaze aracının yanına getirildi. Anne Aliye Aktürk, “Oğlum, bizi çocuklarını bırakıp nereye gittin? Beni de götür” diyerek ağıtlar yaktı.

Dedesi Ömer Yaşar ile yanyana bulunan şehit oğlu Mehmet Akif Aktürk ise soğukkanlılığını korudu. Cenaze Kuran okunması ve helallik alınmasının ardından İzmir’e uğurlandı. İki ay öncesine kadar Manisa’da birlikte çalıştığı özel harekat polisleri de şehidin arkasından gözyaşı döktü.

Cenaze Karşıyaka Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde öğlen namazından sonra Bornova Polis Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Kum saati işlemeye başladı.”
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.