“Yüreğimiz, geleceğimiz yanıyor”

“Yüreğimiz, geleceğimiz yanıyor”
  • 27 Temmuz 2017 13:51

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir’de 3 gündür devam  yangınlarda,  Bayındır ve Urla’da geniş orman alanlarının küle dönmesinden duyduğu üzüntüyü İzmirlilerle paylaştı. 

Güven , Orman yangınları ile ilgili yaptığı açıklamada ” Yananlar sadece ağaçlarımız değil. Geleceğimiz, yüreğimiz ve umutlarımızda yanıyor” dedi. Güven açıklamasında şunlara yer verdi. 

ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK İÇİMİZ ACIYOR 

Cennet kentimiz İzmir’imiz de bu yaz meydana gelen orman yangınları hepimizin içini acıtmakta ve büyük üzüntü vermektedir. Son olarak Urla ve Bayındır ormanlık alanlarında çıkan ve Bayındır üzerinden Manisa’ya sıçrayan yangınlarda doğamız, ormanlarımız maalesef küle dönmüştür. Bu yangınların söndürülmesi için  Orman Genel Müdürlüğü ve İtfaiye ekiplerin  ile vatandaşlarımızın canla başla çalıştığını görüyoruz.  Hepsine verdikleri büyük mücadele için sonsuz teşekkür ediyorum.  Tüm vatandaşlarımız gibi bizlerde, en kısa sürede orman yangınlarının söndürülmesini ve bundan sonra  bir daha aynı acıları yaşamamızı diliyorum. Bu yaz döneminde ormanlık alanlarda piknik yapan, o alanlarda araçlarıyla geçen vatandaşlarımızdan da biraz daha dikkatli olmalarını, orman yangınlarına sebep verecek küçük dikkatsizliklere karşı biraz daha hassas olmalarını istirham ediyorum. 

BİR TARAFTA SARAYLARDA İHTİŞAM İÇİNDE YAŞAMAK..   

Orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek için söndürme uçaklarının ve yeni teknoloji ürünü araçların son derece önemli olduğunu  da belirten CHP İzmir İl Başkanı Güven ” Ülkemizde çoğu kiralık olan 25 kadar söndürme uçağımız ve helikopterimiz var. Ama Türkiye’de devletin 190 bin makam aracı var. Bu orantısız dağılıma bir an önce son verilmeli İhtişam ve saltanata düşkünlük, saraylarda lüks  içinde yaşamak için yapılan harcamalar bir tarafta dururken, orman yangınıyla mücadeledeki imkansızlıklar ve eksiklikler, acı bir manzara olarak diğer tarafta duruyor ve bilançosu çok ağır oluyor. Orman yangınıyla mücadelede uçaklar ve helikopterler hayati önem taşıyor. Bir an önce bu alandaki araç sayımızı arttırmamız gerekmektedir. Aksi  tekdirde bu yangınlarda   geleceğimizin yanmasına seyirci kalırız. Yananlar sadece ağaçlarımız değil. Geleceğimiz, yüreğimiz ve umutlarımız da yanıyor. Bir kez daha yangınla mücadele eden tüm ekiplerimize teşekkür ederken, bu mücadeleden sağ salim çıkmalarını diliyorum. Ayrıca, yangınlardan etkilenen ve evlerini terk etmek zorunda kalan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, bir an önce bu yangınların sona ermesini temenni ediyorum.”dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.