YÜKSEL’DEN DELİCAN’A “ YA İHBAR ETSİN, YA ÖZÜR DİLESİN”

YÜKSEL’DEN DELİCAN’A “ YA İHBAR ETSİN, YA ÖZÜR DİLESİN”
  • 21 Mart 2016 09:48

AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN’ın PKK’lı yuvası olduğuna ilişkin sözlerine, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’den oldukça sert bir yanıt geldi.

AKP İzmir İl Başkanı Delican, milletvekilleriyle yaptığı basın toplantısında, CHP İzmir İl Başkanı Yüksel’in AKP iktidarını istifaya davet etmesini eleştirmiş ve İZELMAN’ ın PKK’lı yuvası haline geldiği iddiasında bulunmuştu. Bu açıklamalara, özel bir televizyon kanalının haber bülteninde cevap veren Yüksel şunları söyledi.

İZELMAN’I SUÇLAMAK TAM BİR AYMAZLIKTIR

AKP İzmir İl Başkanı, ne söylediğini bilmez bir tutum ve büyük bir aymazlık içindedir. PKK İnsanları Asker sivil, çoluk çocuk demeden katleden eli kanlı bir terör örgütüdür. 6 bin 300 kişinin çalıştığı İZELMAN’ ı bu terör örgütünün yuvası olarak suçlamak kelimenin tam anlamıyla büyük bir aymazlıktır. PKK kentlere silah yığınağı yaparken TSK’ ya,Polise operasyon yasağı koyan AKP hükümeti mi, İZELMAN işçilerimi? Teröristin tanıklığı ile Genarelleri, Genel Kurmay Başkanını terör örgütü kurmaktan yargılatan İZELMAN işçilerimi?

Bunca insanı, aileleriyle birlikte nasıl zan altında bırakabiliyorlar, akıl alır şey değildir. Delican’ın bildiği bir şey varsa derhal ihbar etmelidir. Kendisi iktidar partisinin il başkanıdır, gereğini yapmalıdır. İhbar etsin, eğer bu söylediklerinde bir doğruluk payı varsa bizde yardımcı olalım, kimse o PKK’lılar tutuklanmalarını sağlayalım.

PKK İLE İŞBİRLİĞİ YAPAN AKP İKTİDARIDIR

Alaattin Yüksel, AKP İl Başkanı Delican’a seslenerek “ PKK ile işbirliği yapan bir kurum varsa, AKP İktidarı ve onun Bakanlarıdır” diyerek, şöyle konuştu.

AKP, Kandille Abdullah Öcalan ile kucak kucağa siyaset yapan bir kurumdur. 17-25 Aralık Yolsuzluklarını ortaya çıkaran 10 binlerce polis sürülmüş veya tutuklanmıştır. O dönemdeki hakim ve savcılar cezaevinde tutukludurlar. Siz kendi suçunuzu örtbas etmek için emniyetin dengesiyle böyle oynarsanız istihbaratınız falan kalmaz. Sayın Delican, hükümeti istifaya davet etmeme içerlemiş. İstifaya davet etmeyip de ne yapacaktık. Türkiye’nin kalbinde, meydanlarında, caddelerinde bombalar patlarken, yüzlerce insanımız ölürken sadece demeç verebilen, burnunun ucunu göremeyen acz içinde, beceriksiz bir hükümet’e sadece bırak git denir ki, yerine barışı huzuru sağlayacak bir hükümet gelsin. Türkiye’de Galatasaray-Fenerbahçe derbisi bile güvenlik gerekçesiyle oynanamıyor. Milli takım kampı iptal ediliyor. Sokaklar hayalet şehirlere dönmüş, insanlar korkularından dışarı çıkamıyor, esnaf kepenk kapatmaya başlamış. Bunların hepsinin sebebi AKP iktidarıdır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

Yüksel AKP’nin kendi milletvekilinin PKK’nın terör örgütü olmadığını söylediğini ifade ederek “ AKP milletvekili Orhan Miroğlu PKK’nın bir terör örgütü olmadığını açıkça ifade ediyor. Bu iktidar değil miydi ? Habur’a teröristlerin ayağına “Aklama” mahkemelerini götüren. Yoksa bunları da İZELMAN işçilerimi yaptı. Bu iktidar PKK ile işbirliği yapmıştır, bunu da kendileri dahil herkes bilmektedir” dedi

 

AKP’YE, TERÖRLE İŞBİRLİĞİNDEN SUÇ DUYURUSU

AKP İktidarı hakkında, Terör örgütüyle işbirliği içinde olmak, yardım ve yataklık yapmak suçlamasıyla İzmir’de 24 Mart Perşembe günü suç duyurusunda bulanacaklarını belirten CHP İzmir İl Başkanı,  Bülent Delican’ın bildiği bir şey varsa ihbar etmesini veya tüm İZELMAN çalışanlarından özür dilemesini beklediklerini ifade ederek “Aksi takdirde sanıyorum ki  İZELMAN işçileri kendisinden davacı olacaklardır” şeklinde konuştu.

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.