YÜCEL’DEN 33 CAN İÇİN ANMA MESAJI

YÜCEL’DEN 33 CAN İÇİN ANMA MESAJI
  • 2 Temmuz 2019 10:01

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 2 Temmuz Madımak katliamının 26.yılında bir anma mesajı yayınladı. Yücel, mesajında hayatını kaybeden 33 aydını anarken, faillerin hesap vereceği gün için de mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Deniz Yücel 2 Temmuz mesajında şunları dile getirdi.

26 YILDIR TUTULAN YAS
Aydınlığa, barışa, şiirlerin ve türkülerin ruhuna, çok sesliğe ve birliğe en çok ihtiyaç duyulan günlerde ülkemizin birliğine, aydınlarına, çağdaş yarınlarına vurulmuş en büyük darbedir, 2 Temmuz 1993 tarihindeki katliam. 33 Canımız birkaç yobazın, akıl tutulması yaşayan cumhuriyet ve aydınlık düşmanlarının başlattığı ayaklanma sonucu gözlerimizin önünde katledildiler. Oysaki Sivas’ta şiirler okuyacaklar, kardeşlik türküleri söyleyeceklerdi. Memleket ve halk sevdasıyla dolu kalpleriyle gelmişlerdi Sivas’a. 2 Temmuz 1993’te halkın kucaklaşmasını, birliğini ve kardeşliğini istemeyen o kötü zihniyet, bir kez daha devreye girdi ve 26 yıldır yasını tuttuğumuz o katliamın önünü açtı.
Tam 26 yıldır, yakılan 33 canımızın acısını taşıyoruz yüreğimizde. Her 2 Temmuz’da, Madımak katliamının her davasında haykırdık, yine söylüyoruz; “Cumhuriyetten, aydınlıktan, sanattan ve kardeşlikten vazgeçmeden, Madımak katliamında ortaya çıkan o zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz”. O zihniyet ki; bu ülkenin sanatçısının, kardeşliğinin, çağdaşlığının ve barışın önündeki en büyük engeldir. O zihniyet ki; halk aydınlansın, cumhuriyetin ışığı yükselsin istemez, dogmalardan ve yobazlıktan beslenir. Amacına ulaşmak için kendi halkına, ülkesine ihanet eder ve insanların arasına nifak tohumları eker.
Madımak’ta yitirdiğimiz 33 canımızı unutmadık, unutturmayacağız da. Aynı karanlığın bu ülkenin üstüne çökmesine, halkımızı inanışına, mezhebine, fikrine ve kökenine göre bölmesine asla izin vermeyeceğimiz. Madımak’ta yitirdiklerimizin bize bıraktıkları aydınlanma mücadelesine, özgür düşünceye sonuna kadar sahip çıkacağız. İnadına okuyacağız kitapları ve cumhuriyet sevdalısı halkımızla birlikte inadına söyleyeceğiz türkülerimizi. Ve asla unutmayacağız 33 canımızın hesabının adalet önünde sorulmadığını, adeta bu katliamı yapanların ödüllendirildiğini ve bu insanlık suçuna “zaman aşımına uğramıştır” denilerek davanın unutturulmaya çalışıldığını. Bu acıyı bugün yeniden yaşarken, katledilen 33 aydınımızı bir kez daha özlem, minnet ve rahmetle anıyor, hayatını kaybeden 2 otel görevlisine de bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Adalet önünde bu canların hesabını verileceği gün için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İrfan Önal, emeklilerimizin yanında olacağız!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.