Yolsuzluk İddialarının Ardı Arkası Kesilmiyor

Yolsuzluk İddialarının Ardı Arkası Kesilmiyor
  • 26 Mart 2016 16:33

Egemedyası gazetesinin yapmış olduğu habere göre; sosyal medyada ve medyada sürekli yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Çiğli Belediyesinin yolsuzluk iddialarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde CHP İlçe eski Başkanı Ayhan Güneş, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın yeğeni Niyazi Arslan’ın malvarlığıyla ilgili sosyal medyada ilginç iddialarda bulunmuştu.

Niyazi Arslan’ı Çiğli Belediyesi’ndeyken yakından tanıdığını söyleyen Güneş, “Yokluk içerisinde bir evde kiracı olarak yaşarken, şu anda bir villa, ev ve son model arabası var. Peki yokluk ve sefalet içinde yaşayan ve amcamın kiracısı olan Niyazi Arslan dört yılda bu serveti nasıl edindi? Kendisinin söylediği; müdür olduğu içinmiş. O zaman belediyede müdür olan herkes köşeyi dönmeli. Demek ki en akıllı ve uyanığı Niyazı Arslan’mış” açıklamasını yapmıştı.

Bunun üzerine araştırmalar yapan Egemedyası gazetesi; Niyazi Arslan’ın açıklamalarının doğruyu yansıtmamakta olduğunu iddia ederek Niyazi Arslan’a şu soruları yöneltmişti:

-İl başkan yardımcısı olarak ve belediye başkanı ile kan bağının da olması münasebetiyle Kalan Proje Restorasyon ve İnşaat Tic. Ltd.Şti’ni o dönem kimden aldın ?

-Bu şirketin o dönem ki devri hayali mi?

-Bu kişi ile ticari ilişkin devam ediyor mu? Herhangi bir hesaptan havale o kişiye yapıldı mı?

-Kendine ait olduğunu söylediğin bu şirketten, 2012’den 2016’ya kadar belediyeye doğrudan temin veya ihale yoluyla ürün sattın mı?

-Sattıysan bu ürünler nelerdir? Hayal mi, gerçek mi? Ve ne kadar etik?”

Egemedyası gazetesinin yapmış olduğu habere göre sözde başarının sırrı ise;

Kalan Proje Restorasyon ve İnşaat Tic. Ltd.Şti

Şirketin 05.07.2012 tarihinde,12 Temmuz 2012-8110 sayılı Türkiye Ticaret gazetesine göre Niyazi Arslan tarafından tüm hisseleri devir alındığı görülüyor, devir aldığı kişiler içerisinde ise CHP içerisinde yakınen tanınan Tunceli Milletvekili Sayın Gürsel EROL ismi de görülmektedir. Ve o dönem şirket adresi olarak belirtilen Çiğli Anadolu caddesi üzerinde bulunan Eski Belediye Başkanı Sayın Metin Solak için seçim ofisi olarak kullanılan ofis kullanılmıştır.

Buraya kadar her şey normal gözükse de işin böyle olmadığı, bu başarı hikayesine pardon “yükseliş hikâyesi” ne sahip şahsın bu şirket üzerinden Çiğli Belediyesi’ne doğrudan temin veya ihale yolu ile kestiği faturalardan anlaşılmaktadır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Şirkete sadece 2014 yılında belediyeden 423.649.88 TL ödendiği 534.270..02 TL’de alacaklı olduğu ortaya çıkmıştır. Yine aynı şirketin İzmir’de bulunan diğer belediyelere ve Çiğli Belediye şirketleri olan ÇİBEL ve KAFESAN’a fatura kesip kesmediği de ayrı bir merak konusudur.

Belediye şirketinin genel müdürü olarak yüksek maaş ile görev yapan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın yeğeni Niyazi Arslan’ın görev yaptığı belediyeye doğrudan temin veya ihale ile ürün sattığı açık ve net bir şekilde görülmektedir ve şirketi devir aldığı Tunceli Milletvekili Gürsel EROL ile ilişkileri kamuoyu tarafından bilinmektedir ve bunun neticesinde kamuoyunda bu devirin hayali mi? Gerçek mi? olduğu tartışılmaktadır.

CHP Çiğli Belediye meclis üyeleri ile bu konuda da tartışma yaşayan Başkan Arslan iddiaları yanıtsız bırakmıştı. Çiğli Belediyesi’nde denetim komisyonunda da gündeme gelen bu konu tartışmaları alevlendirmiş ve belediye meclis üyeleri tedbirli olarak disipline sevk edilmiştiler.

Şimdi sürekli yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile hükümetin karşısında duran CHP’nin bu iddialar karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu. Yine aynı hassasiyeti gösterip bu şahsı disipline sevk edecek mi? Yoksa sessiz kalıp izleyecek mi?

Niyazi Arslan’ın akrabası olan mevcut Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın atama sürecinde gece yarısı son anda Aziz Buğa’nın yerine atanmasında Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un büyük mücadelesinin olduğunu, basında çıkan haberler iddia etmişti.

Bu haberlerin tamamı puzzle gibi birleştirildiğin de ilişkinin derin boyutu da ortaya çıkmış oluyor ve bu gün belediye başkan adaylığı son anda elinden alın Aziz Buğa ve meclis üyelerinin de tedbirli olarak disipline sevk edilmelerinin de nedeni net bir şekilde ortaya çıkmış oluyor.

Öte yandan iddialar doğru ise İzmirlilerin aklını kurcalayan konulardan biride Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un İzmir yönetimine nasıl bu kadar dahil olduğu ve kararlarda etkili olabildiği!

Yolsuzluk İddialarının Ardı Arkası Kesilmiyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.