Yine Kendisinden Başka Herkesi Suçladı!

Yine Kendisinden Başka Herkesi Suçladı!
  • 23 Şubat 2016 11:20

CHP Çiğli’de Belediye Başkanı Hasan Arslan’a muhalif meclis üyeleri Yusuf Çoban, Süleyman Karadağ, Erkan Tuncer ve Mustafa Avdan’ın disipline gönderilmesiyle tırmanan gerginlik sürüyor.

Disipline gönderilen meclis üyeleri önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş, ardından geçtiğimiz gün il başkanı Alaattin Yüksel ile bir araya gelmişlerdi.

Can Radyo’ya konuk olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“HAİNLİK UNUTULMAZ”

Başkan Arslan, şunları söyledi:

“Belediye başkanlığı atamayla yapıldı. Adaylığımla birlikte 20 arkadaşın aday adaylığı vardı. 25 yıldır Çiğli’de CHP çatısı altında siyaset yapıyorum. Belirli dönemlerde de aday oldum. Aday olamayınca ‘Yer yarılmadı dünya yıkılmadı’ ki. Partililik görevimi sürdürdüm. Partim adına gayret gösterdim. 20 aday adayının olduğu süreçte adaylığım açıklandığında 1 haftalığına ilçe binamız kilitlendi. Ölüm oruçlarına yatan oldu. ‘Falanca adam getirilsin’ dendi. Buna çekememezlik denir. 25 yıl partime hizmet ettim. Atandım. Başka biri de atanabilirdi. Saygı gösterir çalışırdık. Bırakın ilçe binasını kilitlemeyi bizim partimizden bazı arkadaşlar DSP’ye geçtiler. Bazı aday adayları da destek oldu bunlara. Hainlik unutulmaz. Unutmadık. 25 bin oy farkla kazandık. Bu onlara ders olsun.

“PARTİNİN ALEYHİNDE ÇALIŞIYORLAR”

Çiğli’yi kucaklasın diye meclis üyelerini listeye yazdık. Beraber seçimden çıktık. Madem meclise girdik 5 yıl boyunca ilçeye hizmet etmek gerekir. Bütün eforumuz bu olmalı. Herkesin şahit olduğu bir olay yaşıyoruz. İyi bir olay değil. Sen bir parti adına meclis üyesi olacaksın o parti lehinde değil de aksama olsun diye aleyhinde çalışacaksın. Doğru değil. Disiplin olayı var. İlçe başkanımız ve yönetimimiz gerekli görmüş. Üst organlar var. İrdelenecek. Gereken yapılacak. Belediye başkanı olarak hizmetten başka düşüncem yok. Meclis üyelerinin de ekip ruhuyla hareket edip destek olması gerek. Bir yapanlar var bir de yıkanlar var. Ben hep yapanlar tarafında oldum . Yıkıcılıktan kimseye yarar gelmez. İnşaat mühendisiyim. 5-6 katlı bina yapılması için 2 yıl zamana ihtiyaç var. Yapıyorsun yapıyorsun anca hizmete açıyorsun. Aynı binayı yıkalım dersen bir gün de yıkarsın. Yıkıcılık kolay ama en kötüsü. Ne yazıktır ki ilçe başkanım şahit oldu. Zeynel Mertoğlu’ndan önceki ilçe başkanları da şahitti. Bu dönem tekrar edince ilçe başkanımız disiplini gerekli görmüş. İyi mi yapmış kötü mü yapmış bir şey diyemem. Partinin tüzüğüne uygun hareket etmeyenlerle ilgili bir müeyyide uygulanıyorsa örgütsel bir konudur bu. Ben örgüte havale ediyorum. Yanlış şeyler yapılıyordu böyle bir aşamaya gelindi. Sonuç ne olur bilemem.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek

“İLÇE BAŞKANIMIZ BELEDİYESİNE SAHİP ÇIKIYOR”

İlçe başkanlarım zorlukla karşılaşsın derdinde olmadım. Kongrelerde oyum vardı bunu kullandım. Destek verdim. Yıpratmadım kimseyi. Mevcut ilçe başkanımız Zeynel Mertoğlu olgun demokrat ilerici yapısıyla belediyesine sahip çıkıyor. Onun siyasi görevidir bu. Belediye başkanlarının icraatlarını övmesi birilerini rahatsız ediyor. İlçe başkanı gidip AKP’nin reklamını mı yapmalı. İlçe başkanım elbette ki kendi partisinin belediyesinin icraatlarını anlatacak. Bunu yadırgayanlar partiyi karıştırmak istiyor. Belediye başkanı ilçe başkanı arasına nifak sokmaya çalışıyorlar. İlçe başkanı belediye çalışanıydı. İlçe başkanı belediyede mi çalışır diye ekmeğinden ettiler. Belediyede çalışan milletvekili adayı oluyor da ilçe başkan adayı olamıyor mu… İlla ilçe başkanı olmak için özle sektörde mi çalışmalı. Belediye çalışanı işçi sayılmıyor mu?”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.