Yine Göçmen, Yine Ölüm

Yine Göçmen, Yine Ölüm
  • 3 Ocak 2016 12:55

Aydın’ın Didim İlçesi’nden Yunanistan’ın Leros Adası’na geçmek isterken, bindikleri lastik bot Bulamaç (Farmakonisi) Adası yakınlarında alabora olan Suriyeli kaçaklar arasındaki 4 yaşındaki erkek çocuğun cesedine ulaşıldı. Diğer 39 kaçak göçmen ise, Yunan sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı.
Yunanistan’da yayın yapan “www.protothema.gr” internet sitesinin haberine göre dün gece Didim’den kaçak yollarla Yunanistan’ın Leros Adası’na gitmek üzere denize açılan Suriyeli 40 kaçak göçmeni taşıyan 8 metrelik lastik bot, Bulamaç Adası açıklarında, alabora oldu. Üzerlerinde can yelekleri bulunan ve uzun süre suda kaldıkları belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçak göçmenler, devriye görevi yapan Yunan sahil güvenlik botu tarafından farkedildi. 39 kaçak göçmen, sahil güvenlik botuna alınarak kurtarıldı. Kaçak göçmenlerin ifadelerinden 40 kişi oldukları anlaşıldı. Bunun üzerine bölgede arama-kurtarma çalışmalarını sürdüren Yunan Sahil Güvenlik ekibi, kaçak göçmenlerden 4 yaşındaki bir erkek çocuğunun cesedine ulaştı.
Kaçaklar, Leros Adası’na götürüldü. Kurtarılan kaçaklardan, vücut ısılarının düşmesiyle hepotermi geçirdiği belirlenen 9’u, Sisam (Samos) Adası’ndaki hastaneye sevk edilip, tedaviye alındı. Bulunan çocuk cesedi ise otopsi yapılmak üzere Rodos Adası’na gönderildi. Bölgede başka kaçakların da olabileceği şüphesi üzerine 3 Yunan sahil güvenlik botu ve bir helikopterinin arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.