‘Yıldırım’ talimat: Alsancak’ın trafik çilesi bitiyor!

‘Yıldırım’ talimat: Alsancak’ın trafik çilesi bitiyor!
  • 19 Nisan 2016 16:34

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de kent merkezi Alsancak girişinde yolun daralması nedeniyle yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığının çözümü için TCDD’ye ait bahçe duvarının yıkılıp, yola bir şerit daha eklenmesini sağlayacak protokolün imzalanması talimatı verdiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, “Çok kıymetli bir parsel. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu alanı kamulaştırsa çok büyük paralar harcar. İzmir’de kent trafiğinin en fazla sıkıştığı, yolun kördüğüm olduğu bu alanda DDY protokolle kendi mülkünü daraltarak yolun genişletilmesinin önünü açtı. İzmirli’nin parası belediyenin kasasında kaldı” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de Alsancak girişinde yolun daralması nedeniyle yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm olacak protokolün bir an önce imzalanması talimatını verdi. TCDD Genel Müdürlüğü’ne gönderilen protokole göre İzmir Büyükşehir Belediyesi TCDD’ye ait bahçe duvarını yıkacak ve Vahap Özaltay Meydanı ile Alsancak Gar önü arası yol iki gidiş, geliş olacak. Protokolü hazırlayan, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olan Muhsin Keçe, protokolün teknik detaylarını şöyle anlattı: “TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, Alsancak Gar havzasındaki toplam müstakil parseli 119 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor. Sözkonusu alan Bölge Müdürlüğü’nün önündeki kavşak ve Tarihi Havagazı Fabrikası’nını önü ve kilisenin önündeki yol halihazırda DDY mülkiyetinde. Büyükşeir Belediyesi ile 1990’lı yıllarda yapılan sözleşme gereğince kavşak ve havagazı fabrikası arasındaki 9 bin metrekarelik alanla ilgili bir açık alan kiralama sözleşmesi yapılmış. Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı sonu itibariyle gerek tramvay hattı projesi gerekse yol genişletme çalışması kapsamında DDY karşısında kilisenin önündeki alanla bizim kreş bölgesi arasındaki alanda 1.5- 2 metre yolu istimlak edip, yolu genişletme talebinde bulundular. Biz, hem tramvay alanı hem de mevcut yolu sözleşmenin içine ilave ederek, 9 bin 500 metrekarelik alanın 18 bin bin 500 metrekareye genişletmesi de dahil protokol yapma talebinde bulunduk. Bu kapsamda tescilli parsel olması nedeniyle Kültür ve Tabiatı Koruma Bölge Müdürlüğü’nden onaylar, izinler alındı, ihale komisyon kararını alarak Genel Müdürlüğümüze 24 Mart 2016 tarahinde gönderildi. Genel Müdürlüğümüzce onaylandıktan onra belediye ile sözleşme yaparak, sözkonusu alanı belediyeye kiralayacağız belediye de bu kapsamda bizim kreşin önündeki alanı 1.5 metre duvarı çekecek ve yolu da genişletecek.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Coşkusu Menderes’i Sardı

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olan Muhsin Keçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Halkapınar- Fahrettin Altay arasındaki tramvay hattı çalışmalarına da katkı sağlamak amacıyla protokole TCDD Mescidi önüne yapılacak olan kendi mülkiyetlerindeki tramvay istasyonunu da koyduklarını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, TCDD Genel Müdürlüğü’nde bekleyen protokolün imzalanması talimatı verdiğini belirterek, “Çok kıymetli bir parsel. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu alanı kamulaştırsa çok büyük paralar harcar. İzmir’de kent trafiğinin en fazla sıkıştığı, yolun kördüğüm olduğu bu alanda DDY protokolle kendi mülkünü daraltarak yolun genişletilmesinin önünü açtı. İzmirli’nin parası belediyenin kasasında kaldı” dedi.

Çalışmaların kısa sürede tamamlanarak TCDD kreşi ile Kilisi arasında kalan yolun gidiş geliş dört şeride çıkarılması bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.