Yılbaşı Öncesi Kaçak İçki Operasyonu

Yılbaşı Öncesi Kaçak İçki Operasyonu
  • 28 Aralık 2015 09:05

İstanbul’da başlayan ve daha sonra İzmir’e sıçrayan sahte içki, birçok can aldı. Yılbaşı öncesinde korkutmaya devam eden sahte içki şüphesi için Konak Belediyesi, önlemlerini alıyor. Konak’ta alkollü içki satışı yapılan işletmelere yönelik, sahte içki operasyonu düzenlendi.

İzmirlilerin yeni yıla huzurlu ve güvenli bir ortamda eğlenerek girmelerini sağlamak adına yürütülen operasyonlara Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler de katıldı. Üç gece süren denetimler kapsamında Alsancak, Kordon, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Basmane ve Kapılar semtlerindeki bar, içkili restoran ve gece kulüplerine girildi.
HALK SAĞLIYLA OYNAYANLARA CEZA YAĞDI
İzmirlilerin yılbaşı eğlencelerinin faciaya dönüşmemesi için yoğun çaba harcayan ekipler üç gece süren uygulama kapsamında toplam 120 işletmeyi denetledi. Satışa sunulan içkilerin kaçak veya sahte olup olmadıklarının kontrolü için şişelerin bandrolleri tek tek incelendi. Gece yarılarına kadar süren denetimlerde; işletmelerin ruhsatlarına, içki satış belgelerine ve fiyat listelerine de bakıldı. Kaçak içki satışı konusunda işletmeleri uyaran yetkililer, halkın can sağlığını tehlikeye sokan bu tür konularda daha duyarlı olunmasını istedi. Zabıta, emniyet ve kamunun ilgili kurumlarının ortak yürüttüğü üç günlük operasyonlarda kaçak içki satışına rastlanmazken, sağlık, hijyen ve işgal kurallarına uymayan işletmelere ceza yağdı. Denetimlerde 18 işletmeye ise işletme kayıt belgesi bulunmadığı için 26 bin 334 lira para cezası verildi. Bir balık restoranına da yasak boyda balık satışı yaptığı gerekçesi ile bin 55 lira para cezası uygulandı.

DUMANSIZ HAVA DENETİMİ
Operasyonlar sırasında ‘Dumansız Hava Sahası’ kontrolleri de yapıldı. Kapalı alanlarda tütün kullanma yasağına muhalefet ettiği tespit edilen üç işletmeye toplam 5 bin 428 lira idari para cezası kesildi. Basmane’deki bir gece kulübünde de 20 paket kaçak sigara ele geçirildi. Ekipler işletmeye bin 750 lira para cezası keserken, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) tarafından da 7 bin 200 lira para cezası uygulandı. Üç gün süren denetimler sırasında 23 işletmeye toplam 41 bin 767 lira para cezası kesildi. Ayrıca işletme sorumlularına ve çalışan personele hijyen kuralları, saklama koşulları, soğuk zincir konusunda bilgilendirme ve uyarılarda da bulunuldu. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri 12 işletmeye eksiklikleri gidermeleri için ek süre verirken, Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de ruhsat kontrolü yaptı, işgal sınırına uymayan mekanları uyardı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Mert Fırat’la Konak turu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.