Yenigün Semt Evi hızla yükseliyor

Yenigün Semt Evi hızla yükseliyor
  • 11 Ağustos 2016 08:15

İlçeye Bucalılar’ın sosyal yaşamını zenginleştiren, meslek edindirme ve hobi kurslarının yanı sıra ders desteği programlarıyla çocukların geleceğine ışık tutan Semt Evleri kazandıran Buca Belediyesi, geçtiğimiz aylarda temelini attığı Yenigün semt evinin inşasına son sürat devam ediyor. Çamlıkule ve Evka-1 Semt Evleri’nden sonra hayata geçirilen üçüncü semt evi olacak olan Yenigün Semt Evi’nde yılda yaklaşık 600 kadına meslek edindirme kursu verilecek.

Buca Belediyesi ilçede özellikle kadın ve çocukların eğitim ve gelişimine yönelik faaliyetleriyle öne çıkan Çamlıkule ve Evka-1 Semt evlerinden sonra Yenigün Semt Evi’ni hizmete sokmak için tam gaz çalışıyor.

Yenigün Semt Evi hızla yükseliyor

Yenigün Mahallesi sakinlerinin yoğun talebi üzerine harekete geçen Buca Belediyesi geçtiğimiz mayıs ayında Yenigün Semt Evi’nin temelini atmıştı. Meslek edindirme, hobi kursları ve ders desteği programlarıyla bölgenin tüm ihtiyacını karşılayacak kapasitede düzenlenecek olan Yenigün Semt Evi faaliyete geçtiğinde yılda ortalama 600 kadına meslek edindirme kursu, 440 öğrenciye de ders desteği verecek.

İnşaatı bir yıl içinde tamamlanması planlanan ve 714 metrekare inşaat alanına sahip, 2 katlı Yenigün Semt Evi’nde kuaförlük, aşçılık- pastacılık, takı tasarımı, dikiş nakış, ahşap boyama, yoga, step, plates ve yabancı dil kursları düzenlenecek. Kütüphane, sergi, seminer ve hobi bahçesinin de bulunacağı Semt Evi bölge sakinlerinin sosyal yaşamla buluşma noktası olacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.