Yatık binalara sağlamlık testi yapılacak

Yatık binalara sağlamlık testi yapılacak
  • 16 Ekim 2019 18:47

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile Bostanlı’da dolgu zemine inşa edildiği için zaman içerisinde eğilen ve yaklaşık 40 yıldır bu şekilde duran apartmanların sakinleri, tahliye kararıyla ilgili olarak İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile toplantı yaptı.

Yatık binalara sağlamlık testi yapılacak

YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Vali Ayyıldız ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Tugay, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Binalar bir hafta içerisinde boşaltılacak ancak Sayın Valimiz, kullanılmaması kaydıyla daire ve iş yerlerindeki düzenin korunabileceğini, eşyaların yerinde kalabileceğini ifade etti. Hak sahibi vatandaşlarımız, bizim aracılığımızla, dairesini ve dükkanların kapalı alanını kullanmadığına dair Valiliğe dilekçe verecek. Dükkanlar sadece kendilerine ait açık alan ve varsa bahçeleri kullanabilecekler. Yaklaşık bir aylık süre içerisinde binalarla ilgili riskli yapı etüdü, sağlamlık testi yapılacak. Yani yeni bir değerlendirme olacak. Çıkacak rapora göre de binaların yıkılması ve yeniden yapılması ile ilgili bir karar vereceğiz. Süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile beraber yürüteceğiz. Valimize de her aşamada bilgi aktaracağız” dedi.

Yatık binalara sağlamlık testi yapılacak

“VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”

Apartman sakinlerinin mağdur olmaması için gereken desteğin verileceğini vurgulayan Tugay, şöyle devam etti: “Sayın Valimiz kira ve benzeri sosyal yardımlarda bulunulabileceğini söyledi. Kendisine anlayışlı yaklaşımından ötürü teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreci bütün bu kurumlar arasında koordinasyon içinde yürüteceğiz. Orada oturan vatandaşlarımıza da düzenli olarak hem bilgilendirme yapacağız hem de bu sürece onların katılımını sağlayacağız. Taşınma, başka yerde yaşama gibi durumlarda mağduriyet oluşmaması adına kendi imkanlarımız çerçevesine elimizden gelen maksimum yardımı göstereceğiz. Kimin ne düzeyde yardıma ihtiyacı olduğuna dair gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Eminim Büyükşehir Belediyemiz de bu konuda destek olacaktır.”

Yatık binalara sağlamlık testi yapılacak

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.