Vekillerin Terör Tartışması Büyüyor

Vekillerin Terör Tartışması Büyüyor
  • 26 Mart 2016 16:12

Günlerdir Ak Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, EGİAD Başkanı Seda Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın terör tartışmasına CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’da dahil olmuş ve Bakan AK Parti İzmir Milletvekili Kaya’nın üslubunun İzmir’in uzlaşı ve barışçıl kültürüne zarar verdiğini belirterek, “Sivil toplum önderlerini, Büyükşehir Belediye Başkanını ve CHP’lileri terörü cesaretlendirmekle suçlayan Atilla Kaya’nın hiç mi yüzü kızarmıyor?” demiş ve sözlerine şöyle devam etmişti. “Terörle mücadeleyi büyük bir sorumlulukla ve kararlılıkla sürdürenlere ‘istifa’ çağrısında bulunmak, terör örgütünün değirmenine su taşımakla eşdeğerdir” diyen Kaya’ya “Hükümet hangi değirmene su taşımaktadır?” diye soran Bakan, Çözüm Süreci kapsamında AKP’li siyasilerin yaptıkları açıklamaları tek tek hatırlatarak, “Sivil toplum önderlerini, Büyükşehir Belediye Başkanını ve CHP’lileri terörü cesaretlendirmekle suçlayan Atilla Kaya’nın hiç mi yüzü kızarmıyor?” dedi.

Bakan, gündeme dair açıklamalarda da bulundu.  Açıklamanın devamını okumak içim tıklayınız; “Ortak Yas Bile Tutamadığımız Korkunç Bir Dönemdeyiz.”

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın açıklamasına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya’dan cevap gecikmedi. Sosyal Medyadan Bakan’a cevap veren Kaya şu ifadeleri kullandı.

– CHP İzmir Milletvekili Sayın Murat Bakan, bugün şahsımı hedef alan bir açıklama yapmış.

– Benim çok öfkeli olduğumu, kullandığım dilin İzmir’in uzlaşı ve barışçıl kültürüne zarar verdiğini ifade etmiş.

– Evet, teröre cesaret veren açıklamalar yapanlara, terörü kınamak yerine, devlete ve güvenlik güçlerimize saldıranlara çok öfkeliyim.

– Hainlere ve yaptıkları ihanete müsamaha gösterenlere, terörle mücadeleyi akamete uğratmak isteyenlere çok öfkeliyim.

– İzmirliyim. İzmir’in ve engin hoşgörüsü ve barışçıl kültürünün ne anlama geldiğini çok iyi bilirim.

– İzmir’in dünyaya örnek olan hoşgörüsü ve barışçıl kültürü, söz konusu terör olduğunda kırmızı çizgiye dayanır.

– İzmir ve İzmirli hemşehrilerimiz, teröre ve terörü cesaretlendirenlere asla hoşgörüyle bakmaz. Böyle bir zihniyetle de asla uzlaşmaz.

– Sayın Murat Bakan, CHP’nin HDP ile flörtü devam ederken, uzlaşmadan bahsediyor.

– Bizim istediğimiz uzlaşma, kahraman askerimiz-polisimiz terörle cansiperane mücadele ederken, teröre karşı ortak bir duruş göstermektir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

Söz CHP’nin HDP ile flörtünden açılmışken, Sayın Murat Bakan’ın HDP’nin barajı aşmasını gönülden istediği yönündeki beyanını unutmadık.

– Barajı aşması için destek verdiğiniz HDP’nin yaptığı her eylem ve gösterdiği duruşa ortaksınız! Acaba yüzünüz kızarıyor mu?

– Açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Teröre ve teröriste asla müsamaha göstermeyeceğiz. Onları cesaretlendirenlerle de uzlaşmayacağız

– Dün Sayın Aziz Kocaoğlu, bugün Sayın Murat Bakan; feveranlarının sebebi, bir suçluluk psikolojisi içinde olmalarıdır. Sıradaki gelsin…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.