Ve Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de

Ve Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de
  • 18 Haziran 2016 19:30

Yoğun bir hafta geçiren İzmir öncelikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ve son olarak da Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’ı ağırlıyor.
Başbakan Yıldırım’ı havaaalnın da İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, ilçe belediye başkanları ve partililer karşıladı.

Yıldırım’a İzmir ziyaretinde, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da eşlik ediyor.
Başbakan Yıldırım İzmir’deki programına korumaya muhtaç ve kimsesiz çocukların kaldığı Göztepe semtindeki sevgi evine geçti. Basın kapalı gerçekleşen ziyarette Yıldırım’ın çocuklarla sohbet ettiği ve onlara çeşitli armağanlar verdiği bilgisi edinildi.
Başbakan Yıldırım’a ziyareti sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız da eşlik etti.
Yıldırım, yaklaşık 20 dakika süren ziyaretin ardından İzmir Valiliği’nin Kaya Termal Otel’de şehit aileleri onuruna vereceği iftar yemeğine katılmak için Balçova’ya geçti.

Başbakan Yıldırım iftar sonrası önemli açıklamalarda bulunurken, hükümetin şehit ve gazi ailelerine yaptığı yardımları ve bu yöndeki politikalarını sıraladı. Yıldırım terörle mücadelede kararlılık mesajları verirken İzmir özelinde de birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, “Herkes sunu bimelidir ki 79 milyon vatandaşıyla her türlü ihaneti şiddeti, terörü bertaraf edecek, her türlü tuzağı bozacak kudrete sahiptir Türkiye Cumhuriyeti. Şehitlerimizin aziz hatıraları her zaman bağımsızlığımızın, onurumuzun güvencesi olmaya devam edecektir. Onların aziz hatırası bize yüklediği sorumluluğu daha da arttıracaktır.” dedi.

Ve Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de

“Terör Türkiye’nin gündeminden çıkacaktır”

“Şehitlerimizin ruhlarının tam bir huzura kavuşması, bu topraklardan terörün kökünün kazınmasına bağlıdır.” diyen Başbakan Yıldırım, “Herkes emin olsun, rahat olsun ki terör Türkiye’nin gündeminden çıkacaktır. 32 yıldır bizi meşgul eden bu anlamsız terör belası artık Türkiye’nin gündeminde kalmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Yıldırım konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bu milletin onurlu yürüyüşüne kasteden hiçbir plan Türkiye’yi Türk milletini bu mukaddes yolundan asla döndüremeyecektir. Suç işleyen cinayete ortak olan herkes mutlaka adalet önüne çıkarılacaktır. Çok yönlü olarak yürüttüğümüz çalışmalarla her geçen gün netice alınmaya başlanmıştır.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

“Terör örgütlerini taşeron olarak kullanan ülkelere mesajım var”

Terör örgütlerini taşeron olarak kullanan ülkelere mesajı olduğunu ifade eden Yıldırım, “Terörü, terör örgütlerini taşeron olarak kullanan ülkelere de buradan bir mesajım var. Biz bu terörü halledeceğiz ama siz bunlara destek verdiğiniz için bir gün bu büyük milletin yüzüne bakamayacak hale geleceksiniz.” şeklinde konuştu.

“Güzel insanları canlı bombalarla katleden teröristler hiçbir insani değerin savunucusu olamaz”

Başbakan Yıldırım konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Ankara Kızılay’da otobüs bekleyen masum insanları, İstanbul Vezneciler’de dükkanını açmaya başlayan o güzel insanları canlı bombalarla katleden teröristler, hiçbir insani değerin savunucusu olamaz. Onlar unutmasın ki insanları canlı bomba olarak öldürenlerin cenazesine katılıp adeta Türkiye’ye meydan okumaya çalışanlar da bunun hesabını elbette lime lime, burunlarından gelinceye kadar verecektir.”

.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.