Ve açıklandı: Başbakan Binali Yıldırım

Ve açıklandı: Başbakan Binali Yıldırım
  • 19 Mayıs 2016 13:44

AK Parti, MKYK toplantısı sonrası Türkiye’nin yeni Başbakanı ve partinin Genel Başkan’ın İzmir AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım olduğunu açıkladı.

Yeni Başbakan Binali Yıldırım oldu. Yeni Başbakan’ın ismini son dakika açıklamasıyla AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptı. Ömer Çelik konuşmasına, şehitlere rahmet dileyerek başladı. Ömer Çelik şunları söyledi: “Kurucu liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı arz ediyoruz. Vakit kaybettiren bir tartışma devam ediyor. Bu tartışmayı kapatma zamanı gelmiştir. Cumhurbaşkanı ile AK Parti kadroları arasında nasıl bir ilişki var. Liderimizle AK Parti kadroları arasında bir milim mesafe yoktur. Dün olmamıştır, yarın da olmayacaktır. AK Parti deyince dünya markası olmuş bir siyasi partiden bahsediyoruz.”

Yeni Başbakan Binali Yıldırım açıklamanın yapılacağı salona alkışlarla girdi ve tebrikleri kabul etti.

AK Parti’de 2. Olağanüstü Genel Kurulu öncesi yapılan temayül yoklamalarından yüzde 80 gibi yüksek bir oranla yeni Başbakan Binali Yıldırım olsun sonucu çıktı.

Binali Yıldırım’ı Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş izledi.

Temayül yoklamasından çıkan yeni Başbakan Binali Yıldırım oldu.

AK Parti 22 Mayıs pazar günü yapılacak olan 2. Olağanüstü Kongre’ye tek adayla girecek.

AK Parti Kongresi’nin tamamlanması sonrası yeni Genel Başkan, Başbakanlık için hükümeti kuracak. Hükümetin 1 hafta içinde güvenoyu alarak göreve başlaması bekleniyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  CUMHURİYET ÇOCUKLARINDAN 23 NİSAN KONSERİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.