“Vatandaşa Hayal Satmayın”

“Vatandaşa Hayal Satmayın”
  • 1 Ocak 2016 10:59

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin 7 ayrı alanda yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara olmayan projeler üzerinden hayal sattığını belirten Doğan, “İzmir’de yıllardır onca bölgede sözde dönüşüm çalışması yürütülüyor, ancak çivi dahi çakılmadı. Yoksa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümden vaz mı geçti?” diye sordu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent bütününde 7 ayrı bölgede toplam 4 bin 700 hektarlık alanda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini dile getirdi. Vatandaşların olmayan projeler ve dönüşüm vaatleri ile kandırıldığını söyleyen Doğan şunları kaydetti: “Yeni bir dünya yaratacağız” vaatleri ile yola çıkan ve her seçim öncesi reklam yağmuru başlatan Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşümle ilgili icraatlarını bir türlü hayata geçiremediğini görüyoruz. Yoksa İzmir’de gerçekten dönüşüm yapılıyor da biz mi göremiyoruz? Ne yazık ki, kentsel dönüşümde bugüne dek Gürçeşme, Bayraklı, Ballıkuyu, Ege Mahallesi, Uzundere, Aktepe-Emrez ve Örnekköy gibi semtlerde ancak göstermelik olarak açılan sözde uzlaşma ofislerinden öteye geçen bir faaliyet yok. Büyükşehir Belediyesi onca söze karşın, üç yıldır Bayraklı’da, iki senedir de Ege Mahallesi’nde neden hala dönüşüme başlayamadı?

Biz siyaset yapmıyoruz. Biz sizden İzmirlilerin haklı isyanına kulak vermenizi istiyoruz. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın ciddi kaygıları var. İzmir halkı dönüşüme razı değil, ısrarla uzlaşmak istemiyor. Acaba dönüşümdeki bu çıkmazın sebebi nedir, hiç düşündünüz mü? Her seferinde adalet dağıtıyoruz diyorsunuz ama anlam veremediğimiz bir ısrar, bir dayatma içerisindesiniz. Görüldüğü kadarı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, hakka dayalı, uzlaşmacı bir kentsel dönüşümün değil, müteahit’in çıkarını koruyan, ranta dayalı, dar gelirli vatandaşı sürgün etmeye dayalı bir politika peşinde.

Sayın Kocaoğlu’na soruyoruz, İzmir’de bunca çürük ve sağlıksız yapı varken, 11 yıldır neredeydiniz? Vatandaşlara hayal satıp, vaatlerle kandırmak, her fırsatta adaleti ve demokrasiyi savunan sizin gibi bir yerel yöneticiye yakışıyor mu? Kentsel dönüşüm aklınıza yeni mi geldi? İzmir’de kentsel dönüşüm yapacak mısınız? Yoksa dönüşümden vaz mı geçtiniz? Onca çalışma masa başında birer proje olarak mı kalacak? 11 yıldır görevdesiniz, bugüne kadar yapılmayan dönüşümü kalan 3 yıllık görev sürenizde hayata geçirebilecek misiniz?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek

Eğer ki, Sn. Bakanımız Binali Yıldırım, geçtiğimiz 30 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiş olsa idi şu ana kadar kentsel dönüşüm projeleri çoktan hayata geçirilmiş ve hatta ilk etapları vatandaşımıza teslim ediliyor olacaktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi Türkiye’nin 3. Büyükşehir’i olan dev bir kurumun dönüşümü yapacak maddi kaynağı mı yok? Yoksa bu işi becerebilecek kadrolara mı sahip değil? Yoksa kentsel dönüşümü beceremediğiniz için yine topu taca atar gibi hükümet engel oluyor suçlamaları ile kendi beceremediğiniz işi hükümet engel oluyor laf salatalarına mı boğmaya çalışacaksınız? Madem 11 yıldır kentsel dönüşüm yapacaktınız, neden İzmir’de bir çivi dahi çakamadınız? Elinizden tutan mı var? Gelin, İzmir halkına daha fazla eziyet çektirip, kuru hayaller ile vatandaşı kandırmaktan vazgeçin. Gelin birlikte çalışalım, Sn. Bakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere Milletvekillerimiz ile İl Yöneticilerimiz ile İzmir için hep birlikte güzel işlere  imza atalım. Siz de bu inadınızdan bir an önce vazgeçin ve bu işi beceremeyeceğinizi itiraf edin. Bu yükün altından kalkamayacaksanız, bizler aracı olalım, Milletvekillerimiz, İl Yönetimimiz ve Büyükşehir Meclis Üyeleri AK Parti Grubu olarak bizler aracı olalım, kentsel dönüşümü hükümete devredin. İzmirlilerin layık olduğu, sağlıklı bir yaşama kavuşacağı, modern ve çağdaş konutları elbirliği ile inşa edelim.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.