Valilikten Şaşırtan Karar

Valilikten Şaşırtan Karar
  • 11 Ocak 2016 14:45

Sürekli projelere onay verilmediği ve hükümet tarafından engellere maruz kalındığının altını çizen İzmir Büyükşehir Belediyesine Valilikten müjdeli haber. İzmir Büyükşehir Belediyesi Karabağlar ilçesi Uzundere ve Yurtoğlu Mahallesi’nde merakla beklenen dönüşüm projesi için izine gerek kalmadı.

Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından dosyasını hazırlayarak Valiliğe ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) başvurusu yapan Büyükşehir Belediyesi’ne iyi haber geldi.

Valilik incelemelerini tamamladı ve projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı aldı. Valilikten yapılan açıklamada, “İzmir ili Karabağlar, ilcesi Uzundere ve Yurtoğlu Mahallesi mevkiindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı, Proje Uygulama 3.Şube Müdürlüğü, tarafından yapılması planlanan Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim (3500 konut/250 oda kapasiteli otel) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesi’ne Valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Projede dikkat çeken detay otel inşaatı oldu. Fuar İzmir etkisiyle bölgede artan ihtiyacı karşılamak için Uzundere’de 250 oda kapasiteli bir de otel inşa edilecek.

149 bin metrekare konut alanı, 66 bin metrekare rekreasyon alanı, park alanları ve çocuk oyun alanları ile 10 bin metrekare de sosyal donatı alanı olarak ayrılan proje çerçevesinde bölgeye modern 3 bin 500 yeni konut inşa edilecek. Etap etap ilerleyen 474 yapının yıkım faaliyetleri ise devam ediyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.