Valilikte anlamlı protokol: ‘Özel çocuklar’ için okul

Valilikte anlamlı protokol: ‘Özel çocuklar’ için okul
  • 19 Mart 2016 10:20

İzmir Valiliğinde anlamlı bir protokole imza atıldı. ‘Otistik Çocuklar için Eğitime yüzde l00 Destek Projesi’ kapsamında İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Avcılar İnşaat Sanayi arasında Bayraklı’da 7 kattan oluşan bir okul binasının kaba inşaatını yapmak için protokol imzalandı.

Makamda gerçekleşen protokol töreninde İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bayraklı Kaymakamı  Adem Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Avcılar İnşaat San.ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Avcı ve oğlu İdris Avcı ile diğer ilgililer de hazır bulundu.

Proje hakkında detaylı bilgi veren Vali Mustafa Toprak, “Hayırseverimiz tarafından yapılacak okulun adı “Hikmet Avci Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi olacak,  Konferans salonuna ise  İdris Avcı Konferans Salonu  ismi verilecek. .7 kattan oluşan bir okul binasının projeye uygun beton kalitesi ile yapılmış inşaat,  elektrik ve su tesisatı hariç kaba inşaatı Avcı’lar İnşaat tarafından yapılacak. Bir an önce proje tamamlanıp otistik çocuklarımızın ve ailelerinin istifadesine sunulacak. Size bu hayırseverliğinizden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Toprak ayrıca, “Bugüne kadar baktığımızda İzmir’de  2013-2015 yılları arasında 145 protokol ile 2330 dersliği hayırseverlerimiz yapmışlar. 20 adet protokol ile 222.298 m² arsa bağışlamışlar, nakit bağışında bulunan olmuş 7 adet protokol ile 3 milyon 220 bin TL, diğer eğitimle ilgili olan protokollerle 37 protokolle Kültür Merkezi, Spor Salonu, restorasyon, devir, Cami olmak üzere hayırseverlerimiz bu katkıları sağlamışlar. Dolayısıyla 209 protokolle, 326 Milyon 100 bin TL bağış karşılığı işler yapılmış oluyor” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Pehlivan’a Dağ ve Saygılı’dan tebrik ziyareti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.