Vali Toprak’tan ‘bombalı araç’ açıklaması

Vali Toprak’tan ‘bombalı araç’ açıklaması
  • 16 Mart 2016 15:31

Geçtiğimiz pazar günü Ankara’da 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından büyük şehirlerde bombalı saldırı yapılacağı, özellikle kalabalık yerlerde dolaşılmaması konusunda sosyal medya üzerinden bilgi yayılmaya başlandı. Facebook ve Twitter hesaplarından araç modelleri ve plakalar yayınlandı. İzmir’de de bu kapsamda birçok sosyal medya hesabı üzerinden halkın yoğun olarak dolaştığı ana cadde, meydan ve bulvar isimleri ile tanınan güzergahların isimleri ilan edildi. Binlerce kişi işine ve evine tedirgin giderken yetkili makamlardan açıklama geldi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, sosyal medya üzerinden yayılan yanıltıcı bilgilere itibar edilmemesini istedi.

Vali Toprak, ”Sosyal medya üzerinden bir çok araç modelleri ve plakalar dolaşıyor. Oralarda, ‘şuraya gitmeyin, bu saatte orada olmayın’ gibi cümleler yer alıyor. İzmir emniyetinin açıkladığı, duyurusunu yaptığı ya da resmen ilan ettiği araç ya da plaka yoktur. Emniyet istihbarat faaliyetleri doğrultusunda zaten gerekeni yapıyor. Çok ciddiye alıp, sosyal medya bilgilerini yaşamımızın önüne koyarsak normal işlerimizi de yapamayız. Bir paranoya durumuna sürecin sokulmaması gerekiyor. Yoksa otobüse binemez, sokakta yürüyemez, caddede bir kafede sohbet edemezsiniz. Vatandaşlarımız yetkililer tarafından verilmeyen bilgiler haricindeki yanlış bilgilere itibar etmemelidir. Tahriklere kapılmadan, sansasyonel haberleri de dikkate almamalıdır”

Kaynak: Egedesonsöz

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.