Vali Toprak’tan 1 Mayıs açıklaması!

Vali Toprak’tan 1 Mayıs açıklaması!
  • 30 Nisan 2016 07:40

İzmir Valilisi Mustafa Toprak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, vatandaşların genel hayatını olumsuz etkileyecek, huzur ve güvenliği ortadan kaldıracak eylemlere izin verilmeyeceğini bildirdi.

Toprak, yazılı açıklamasında, 1 Mayıs’ın işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında birlik ile dayanışma günü olarak kutlandığını anımsatarak, etkinliklerin şenlik havasında kardeşlik ruhuyla geçmesini temenni etti.

Toprak, her koşulda daima sağduyuyu koruyarak, karşılıklı anlayış, uzlaşma ve diyalog çerçevesinde hareket ederek, çalışan ve üretenlerin talep ve beklentilerini karşılamanın, sorunlarına çözümler üretmenin ortak arzuları olduğunu ifade etti. Toprak, “Bu talep, beklenti ve çözüm önerilerinin özgürce ifade edilmesi, bunu sağlayacak mekanizmalar ve platformlara güvenli ve rahat ortam oluşturulması için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması, valiliğimiz başta olmak üzere kamu görevlileri olarak hepimizin görev ve sorumluluk alanımız içerisinde bulunmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliklerin barış, huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesi için bazı tedbirlerin alındığı bilgisini veren Toprak, “provokasyonlara asla müsamaha” gösterilmeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “1 Mayıs etkinliği için izin verilen alanlar dışındaki cadde, sokak ve ortamlarda cebir ve şiddet kullanarak vatandaşlarımızın genel hayatını olumsuz etkileyecek, huzur ve güvenliği ortadan kaldıracak, dirliğimizi ve düzenimizi bozacak hiçbir eyleme de izin verilmeyecektir. Vatandaşlarımızın da bu konularda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da duyarlı ve dikkatli olmaları güvenlik güçlerimizin işini daha da kolaylaştıracaktır.”

Toprak, kentte 1 Mayıs etkinliklerinin  Gündoğdu Meydanı’nda saat 10.00 ila 17.00 arasında yapılmasına izin verildiğini, Konak SGK önü, Cumhuriyet Meydanı ve Alsancak Limanı’nın “toplanma alanı” olarak belirlendiğini belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.