Vali Toprak’ın son açılışı

Vali Toprak’ın son açılışı
  • 4 Haziran 2016 12:26

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz’in, ilin Tarihi Kemeraltı Çarşındaki son açılışı, Turizm Danışma Bürosu oldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait Kemeraltı Camiinin müştemilatı olan ve eski şerbet-su sebili olarak kullanılan bölümü kiralayıp restore ederek Kemeraltı Turizm Danışma Bürosu olarak, yabancı ve yerli turistin hizmetine açtı. Kemeraltı Camii’nin güneyindeki (Eski Karakolu karşısı) açılışa, Vali Toprak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Konak Kaymakamı Mustafa Çek, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Toprak, dünyada sayılı yeryüzü açık alış-veriş merkezlerinde birisi olan İlin Tarihi Kemeraltı Çarşısına böyle bir Turizm Danışma Bürosu kazandırmaktan mutluluk duyduğunu belirterek burasının esnafına destek olacağını, çarşı esnafının da buna sahip çıkacağını söyledi.

Temmuz ayı itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılacak İl Müdürü Ediz ise Danışma bürosunda İzmir’in tarihi çarşısına gelen yabancı ve yerli turiste haftanı 6 günü yabancı dil bilen görevli memurlarla ili tanıtıcı el broşürleri, haritalar ile birlikte çeşitli enformasyon hizmetleri verileceğini kaydetti.

Açılışta Kurdele hep birlikte kesilmesinin ardından Vali Toprak turistlere broşür dağıtırken, Konak Belediyesi tarafından da gelenlere Osmanlı Şerbeti ikram edildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Öz’e Dönüş” konseptiyle 13. Alaçatı Ot Festivali büyük bir coşkuyla başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.