Üyelik başka sendikaya, aidat FETÖ’ye!

Üyelik başka sendikaya, aidat FETÖ’ye!
  • 19 Ağustos 2016 10:13

İzmir’de başlatılan soruşturmada, bazı Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının MEB verilerine göre başka sendikalarda görünmesine rağmen, FETÖ/PDY’ye yakın olduğu belirlenen Aktif Eğitimciler Birliği Sendikasına (AKTİF-SEN) üye olduğu, bu yolla AKTİF-SEN’e ekonomik kazanç temin ettiği iddia edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili İzmir’de başlatılan soruşturmada, bazı Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre başka sendikalarda görünmesine rağmen, FETÖ/PDY’ye yakın olduğu belirlenen Aktif Eğitimciler Birliği Sendikasına (AKTİF-SEN) üye olduğu, bu yolla AKTİF-SEN’e ekonomik kazanç temin ettiği iddia edildi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir Valiliğinin 15 Temmuz’daki FETÖ’nün darbe girişimi ardından başlattığı soruşturma kapsamında İzmir Milli Eğitim Müdürlüğündeki çalışmalar sürüyor.

Müdürlük bünyesinde oluşturulan 5 kişilik komisyon, tüm çalışanlarla ilgili verileri inceliyor. Komisyon gerekli gördüğü çalışanın açığa alınması teklifini yetkili kurumlara iletiyor ve soruşturma açılarak hukuki süreç başlatılıyor.

Komisyon, incelemesinde personelin FETÖ’ye yakın kuruluşlarla bir bağının olup olmadığı ve istihbarat raporlarını göz önünde bulunduruyor.

Listeler karşılaştırılınca gerçek ortaya çıktı
Araştırma kapsamında, çalışanların FETÖ’yle bağlantısı olabilecek sendika ya da derneğe üye olup olmadığı da incelendi.

İnceleme sırasında Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) ve Maliye Bakanlığından istenen, çalışanların maaşlarındaki kesintileri gösteren listeler karşılaştırıldı.

Komisyon, bazı çalışanların MEBSİS’te başka bir sendika üyesi olarak görünmesine rağmen, maaşındaki sendika aidatı kesintisinin AKTİF-SEN’e ödendiğini belirledi.

Verilerin sisteme girişinde teknik bir sorun olup olmadığını araştıran komisyon, bu durumda, aralarında maarif müfettişi, okul idarecisi, şube müdürlerinin de bulunduğu 300 kişinin görevden uzaklaştırılmasını kararlaştırdı.

Üye olduğu sendikayla, MEB verilerinde üye olarak göründüğü sendikalar farklı olan çalışanların deşifre olmadan AKTİF-SEN’e ekonomik kazanç temin ettiği ileri sürüldü. Çalışanlardan, sendika aidatı olarak memuriyet kıdemine göre her ay 17 ila 30 lira arasında para kesildiği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar bin 174 öğretmen, okul idarecesi, şube müdürü ve personelin görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi. (a.a)

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki Işıkkent’te vatandaşla buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.