Urla’da Ağaçlar Büyük Zarar Görüyor

Urla’da Ağaçlar Büyük Zarar Görüyor
  • 29 Şubat 2016 12:06

Urla’daki palmiye ağaçlarının adeta reklam tabelasına dönmesinin devamında, yine ilçedeki birçok ağaçta da benzer manzaraların görünmesi Urlalı vatandaşlar ve çevrecilerin tepkisini çekmişti. İlçedeki birçok ağacın adeta billboarda dönmesi, görüntü kirliliğinin yanı sıra ağaçlara da oldukça zarar verdi.

Urla'da Ağaçlar Büyük Zarar Görüyor

Urla’da çivi ile afiş asılan ağaçlar hakkında konuşan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Tacettin Coşkun, çivi ile afiş asma olayının ağaçlara büyük zararlar verdiğini belirtti. Coşkun, ”Özellikle çam ağaçlarına asılan afişler, çam ağaçların kabuğunun ince olmasından dolayı büyük zarara neden olur. Çivinin ağacın içersinde paslanmasından dolayı parazitlenme ve böceklenmesi riskini de beraberinde getirir. Bu da ağaçların ömrünü kısaltır” açıklamasında bulundu. Öte yandan ilçe merkezindeki ağaçların kendi denetimlerinde değil yerel yönetimlerin denetiminde olduğuna değinen Coşkun, bu ağaçların muhafazasının belediye tarafından yapıldığını ifade etti. (Medya Ege)

Urla'da Ağaçlar Büyük Zarar Görüyor

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.