Urla Halkı Direndi Ve Kazandı

Urla Halkı Direndi Ve Kazandı
  • 20 Ocak 2016 23:45

İzmir’in Urla İlçesi’ne bağlı Balıklıova’da, özel idarenin kapatılması üzerine belediyeye devredilen 74 ev için, Kıyı Kanunu’na uygun olmadığı kararı çıkması, yıkım tartışmalarına neden oldu. Evlerine yıkım kararı gelen Balıklıova sakinleri duruma tepki göstermiş, gerginlik yaşanmıştı.

Kaymakamlık görevlileri de, bu sabah jandarma ekipleri ile birlikte tahliye için evlerini bulunduğu Balıklıova Mahallesi’ne gitti. Buradaki evlerde oturanlar, ekipleri karşılayıp, tahliye kararına direneceklerini söyledi, ortada bir mahkeme kararı bulunmadığını öne sürdü. Evlerin bulunduğu alanın girişi önünde de jandarmaya set oluşturuldu. Bu sırada evlerde oturanlar ile Kaymakamlık görevlileri hem de jandarma yetkilileri arasında zaman zaman tartışmalar oldu.
Vatandaşlar direnişlerini sürdürdü ve yıkım ertelendi. Belediye geri adım atarak yıkım ekiplerini geri çekti. Saat 18:30 itibariyle ekipler mahalleden ayrılırken, yıkım işleminin ertelendiği öğrenildi.

Vatandaşlar yargı süreci tamamlanmadığı için tahliye ve yıkım işlemi yapılmamasını, herkesin mahkeme kararı sonucuna göre hareket etmesini istemişti. Yıkım ekipleri ayrılırken vatandaşlar alkış tuttu. Evlerine dönen vatandaşlar, elektrik ve sularının kesilmesine ise tepki gösterdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.