UNICEF’ten Bornova Belediyesine Teşekkür Plaketi

UNICEF’ten Bornova Belediyesine Teşekkür Plaketi
  • 12 Mart 2016 11:08

Bornova Belediyesi, UNICEF Türkiye Milli Komitesi ve IKEA’nın finansal desteği ile UNICEF Türkiye Ofisi tarafından 2014- 2015 yıllarında yürütülen ve Bornova Belediyesi’nin de paydaş olduğu ‘Çocuk Dostu Şehirler’ projesinin kapanış töreni İstanbul’da yapıldı. Törende, proje kapsamında yaptığı çalışmalardan dolayı başarı gösteren proje ortağı belediyelere teşekkür plaketi veridi. Bornova Belediyesi adına plaketi toplantıya katılan Bornova Beldiye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar aldı.

 

UNICEF, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, UCLG-MEWA, WALD ve IKEA Türkiye ortaklığında hayata geçirilen ‘Çocuk Dostu Şehirler’ projesinin kapanışı İstanbul’da düzenlenen törenle yapıldı. Çocukların kentsel yaşam alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak ve daha iyi şartlarda yaşamalarına destek olmak amacıyla  hayata geçirilen projenin kapanış töreninde  proje kapsamında yaptığı çalışmalardan dolayı başarı gösteren proje ortağı belediyelere teşekkür plaketi verildi. Bornova Beleiyesi adına verilen plaketi Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar aldı.

UNICEF'ten Bornova Belediyesine Teşekkür Plaketi

Toplantıda yapılan eğitimlerde; “Çocuk Dostu Şehirler Çevresi ve Yapı Taşları, Toplum Temelli Kent Analizi için Gereçler, Gençliğin Katılımı Anketler ve Analizler, Toplum Temelli Analizlerden Yararlanmak, Stratejik Plan ve Bütçe ile Tematik Faaliyetler konuları ele alındı. Çocuklar adına elde edilen kazanımların paylaşıldığı değerlendirme ve kapanış toplantısında, Bornova Belediyesi yanında projenin pilot belediyeleri olan Manisa ve Mersin Büyükşehir, Bitlis, Giresun, Adana Yüreğir, Ankara Mamak, Erzurum İspir, Kırklareli Lüleburgaz ve Şanlıurfa Eyyübiye Belediyeleriyle de yapılan ortak çalışmalar da anlatıldı.

 

“Çocuk Dostu Şehirler” projesi kapsamında başlayan faaliyetlerin “her hak, her çocuk için, her yerde” anlayışıyla devam ettirileceğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kent yönetiminde “ortak akıl” yaklaşımına çocukların en ileri düzeyde katılımını amaçladıklarını söyledi. Başkan Atila, “Eğitimde alternatif yöntemler uygulanması amacıyla çocukların robot bilimi, otonomi, doğrusal ve doğrusal olmayan kontrol ve otomasyon teknolojilerini kullanmaları için fırsatlar oluşturuyoruz. Ayrıca teknik standartlar sunmayı hedefleyen çocuk dostu donanımların yer alacağı Yenilenebilir Enerji ve Mekatronik Laboratuvarı’nı çocukların hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.