“Ülke Yangın Yeri, Muktedir Koltuk Derdinde”

“Ülke Yangın Yeri, Muktedir Koltuk Derdinde”
  • 25 Mart 2016 13:45

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu, İzmir’in 30 ilçesini kapsayan Ortak Hedef toplantıları kapsamında, CHP Bornova ilçe örgütüyle bir araya geldi.  Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın ev sahipliği yaptığı ziyarete, CHP Parti Meclisi üyesi Mustafa Moroğlu ve Bornova Belediye Başkanı  Olgun Atila’da katıldı.

Bornova’da İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ve İl Yönetim kurulu ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kavalar şöyle konuştu..

“KAVALAR HALKIN UMUDU CHP’DİR”

Ülke olarak zor günlerde geçiyoruz. Terör denen belayı başımıza yeniden musallat eden, PK terör örgütü ve ona bu zemini hazırlayan AKP iktidarı yüzünden her gün yeni şehitler veriyor, yeni acılar yaşıyoruz. Bu anlamda CHP İzmir İl Başkanlığımız çok yerinde ve anlamlı bir hareketle “AKP iktidarı hakkında, Teröre yardım ve yataklıktan suç duyurusunda bulundu. Biz de, ilçe örgütü olarak benzer bir suç duyurusunu önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Türkiye böyle kötü günlerden geçerken artık halkın umudu CHP olmuştur. Bizlerde önce İzmir’de, İl Başkanlığımızın koyduğu hedeflere ve yaptığı çalışmalara uyarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz. Sayın İl Başkanımız ve Yönetim kurulumuza bir kez daha bu ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum.

"Ülke Yangın Yeri, Muktedir Koltuk Derdinde"

“ÜLKE YANGIN YERİ, MUKTEDİR KOLTUK DERDİNDE”

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’de, parti içi birlik ve  Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözüne vurgu yaparak şunları söyledi.

Bornova  İzmir’de en güçlü olduğumuz, halkımızın bize en çok destek verdiği ilçelerimizden birisi. Bu yıllardır böyle, Demek ki, insanlarımıza söylem ve eylemlerimizle samimi, yerel hizmetlerimizle de memnunluk verici bir duruş sergilemişiz. İşte bu başarılar için önce kendi aramızda birliği, barışı sağlamamız gerekiyor. Yan yana yürüdüğümüz yoldaşlarımızdan emin olmamız gerekiyor, AKP ile mücadele ederken, Türkiye’yi  onların adaletsizliğinden, yolsuzluklarından baskılarından, diktatörlüğe özenen yönetimlerinden ve teröre ortam hazırlayan, insanlarımızı öldüren politikalarından kurtarmaya çalışırken tek yumruk olmalıyız.İl Kongremizden sonra hep bu mesajları verdik, çalışmalarımızı bu yönde yaptık. Şimdi gelinen bu birlik ve uyum içindeki ortamımızdan çok memnunuz.  Zaten Türkiye yangın yerine dönmüşken, kimse bizden AKP iktidarı ve Muktedir gibi koltuk derdine düşmemizi beklemesin.

Aslında “CHP Türkiye’yi nasıl yönetecek ?” diye soranlara Bornova ve İzmir’i göstermeniz yeterli.  Ama bizim derdimiz, sadece İzmir değil. Bizim derdimiz, Türkiye’nin huzuru, cumhuriyet ilkelerine, sosyal demokrat değerlere göre yönetilmesi. Türkiye’de her gün patlayan, bu ülkede birlik içinde yaşayan herkesi, Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Müslüman, Hıristiyan demeden hedef alan bombaların susması, insanlarımızın artık ölmemesi. CHP her zaman barışı, kardeşliği, huzuru sağlamak için çalışmış, bugünde bu tavrını açıkça ortaya koyan tek kurumdur. Biz karnımızdan konuşmuyoruz.   Açıkça terörü lanetlemekle yetinmiyor, buna sebep olan ve ortam hazırlayan AKP’yi de istifaya çağırıyoruz. AKP iktidarının, Oslo da, Dolmabahçe de, Habur’ da PKK’ya şirin görünmek için yaptıklarını bilmeyen yok zaten. Onun için bugün, Terörü kınamaları, Milletimize attıkları birlik, barış nutuklarına kimse inanmıyor. Hatta bence kendileri de inanmıyorlar ama suçlarını da kabul etmek istemiyorlar. Gerçektende bugün CHP’den büyük bir beklenti var. Halk bu  iktidarın çıkarı için terör örgütleriyle bile işbirliği yapacağını gördü. 7 haziran seçimleri sonrası, tek başına iktidar olmak için ülkeyi nasıl bir yalnızlığa, karanlığa ve terör bataklığına çektiğine milletimiz şahit oldu. Bizlerde artık bu işbirliği iyice ayyuka çıkınca, AKP’lilerin kendileri bu itirafları yapınca ve belgeler yayınlanınca bizlerde harekete geçtik ve AKP iktidarı, dönemin başbakanı bugünün muktediri, dönemin dışişleri bakanı bugünün başbakanı ve bakanla hakkında “Teröre Yardım ve Yataklık” yaptıkları  gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduk.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek

“AKP’Yİ UYARDIK”

Artık herkesin ortak kanaati, halkımızın kararı bu kara bulutları ülkenin üzerinden sadece CHP’nin dağıtabileceğidir. Çünkü geçmişte ne söylediysek bugün yaşıyoruz. Genel Başkanımız, bölgede tutarsız ve savaş yanlısı tutumları sebebiyle AKP’yi defalarca uyardı. Çözüm sürecinin işleyişi konusunda hata yapıldığını, sonuçlarının kötü olacağını her defasında söyledi. Seçimlerde koltuk sevdasında olmadığımızı açıkça gösterdi. CHP her örgütüyle daima barıştan, halktan yana oldu Bu ülkeye de, kurucumuz ve kurtarıcımız Atatürk’ün “Yurtta Sulh Dünyada Sulh” sözünü ilke edinerek barışı getirecek tek kurum CHP’dir. Bu sorumluluk, halkımızın bize yüklediği bu misyonun bilinciyle çalışıyoruz. Biz, AKP gibi makam, koltuk, saltanat peşinde değiliz. Bizim için makamım halkın gönlünde yerimizin olması, saltanatımızda ülkenin barış ve huzuru demektir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.