Ulaşıma ‘Avrupalı bakış’

Ulaşıma ‘Avrupalı bakış’
  • 12 Kasım 2016 08:20

“Sürdürülebilir Hareketlilik” toplantısı için İzmir’e gelen Avrupa Bölgeler Meclisi üyeleri,  Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde sürdürülen ulaşım modellerini yerinde inceledi; çağdaş ve çevreci ulaşım sistemleri ile entegrasyon uygulamasını çok beğendi.

Avrupa çapındaki en büyük bağımsız bölgeler ağı statüsündeki Avrupa Bölgeler Meclisi’nin (AER) 2016 yılı Genel Toplantısı, İzmir’de yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 14 ülkeden katılım sağlanan “Sürdürülebilir Hareketlilik: Yepyeni Bir Dünya” başlıklı toplantının ardından, İzmir’deki ulaşım çalışmalarına ilişkin geziler de düzenlendi.

Ulaşıma 'Avrupalı bakış'

Avrupalı konukların merakla bekledikleri gezi, İZDENİZ’in yeni nesil gemilerinde gerçekleştirilen Körfez turuyla başladı. İzmir’deki karbon salımının azaltılması hedefinde önemli rol oynayan çevreci gemileri makine dairelerine kadar inceleyen Bölgeler Meclisi temsilcileri, daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndan Alsancak İskelesi’ne kadar “BİSİM” bisikletleriyle dolaştı. Avrupa Bölgeler Meclisi üyeleri, engelli kullanımına uygun otobüslerle Konak’tan başlayıp Kadifekale’de biten; Kemeraltı, Agora ve Roma Antik Tiyatrosu’nu da içine alan 270 hektarlık tarihi bölgeyi de yakından görme olanağı buldu. İzmir ulaşım turunun finali ise Büyükşehir Belediyesi’nin, günde 350 bin yolcu taşıdığı İzmir Metrosu’nda gerçekleşti.

Ulaşıma 'Avrupalı bakış'

İzmir’de kaldıkları 3 gün boyunca kent içi toplu ulaşım sistemini yakından inceleyen AER üyeleri, özellikle karbon emisyonunu en aza indirmek için sürdürülen çevreci ulaşım yatırımları ile otobüs-raylı sistem-deniz ulaşımı arasındaki tam entegrasyonu çok beğendiklerini söyledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.