Uğur Mumcu hakikatin peşinde onurlu gazeteciliğin simgelerindendir, itibarımızdır!

Uğur Mumcu hakikatin peşinde onurlu gazeteciliğin simgelerindendir, itibarımızdır!
  • 24 Ocak 2021 10:47

Katledilişinin 28. yılında Uğur Mumcu’yu bir kez daha sevgiyle, dostlukla ve hasretle anıyorum.

İçinden geçmekte olduğumuz süreç hakikatin peşinde, halkın bilgi edinme hakkı için mücadele eden gazetecilere yönelik saldırıların suç örgütleri eliyle organize bir hale dönüştüğü; cumhuriyet, demokrasi, laiklik ve temel hak ve özgürlüklerimiz için bedel ödemek zorunda kalınan günlere işaret ediyor. Adaletin ve hakikat mücadelesinin sertleştiği günlerdeyiz. Bu günlerde basın ve fikir emekçilerinin değerini daha çok hissediyoruz. Uğur Mumcu ve hakikat mücadelesi için, halkın bilgi edinme hakkı için canını ortaya koymuş tüm düşünce insanlarımızın aydınlattığı yoldan dönmeyeceğimizi de bu vesileyle bir kez daha haykırıyoruz.

Yazdıklarıyla, miras bıraktıkları eserlerle, yetiştirdikleri değerlerle, ilham kaynağı oluklarıyla yolumuza ışık tutan aydınlarımızı unutmayacağız. Her birini hatırlayacağız. Her geçen gün hakikat mücadelesi yolunda çoğalacağız.

Bizler eşitlik, özgürlük, kardeşlik, adalet, barış ve demokrasi isteyenleriz. Bu ilkeleri benimseyen geniş halk yığınlarıyız. Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarıyla yaşama geçirildiği bir ülkenin özlemi içindeyiz. Bu yolda birleşmeye devam edeceğiz.

Karanlık gölgelerin, kara bulutların dağılacağı günler, inanıyorum ki yakındır. Ülkenin geleceğine, tek adam rejimleriyle ipotek koyabileceğini sananlar, çeteler ve mafya bozuntuları aracılığıyla düşünceyi bastırabileceğini ve düşünce emekçilerini yıldırabileceklerini zannedenler, yolsuzluklarına ve hırsızlıklarına siyasetten devşirdikleri güçle kılıf arayanlar kağıttan kalelerinin bir bir yıkılmasıyla yanıldıklarını kısa zamanda görecek ve ülkenin kaderi değişecektir!

Bütün hayatı; cumhuriyet, laiklik ve demokrasi karşıtlarıyla, yolsuzların ortaya çıkarılmasıyla, hakikat mücadelesinde geçmiş olan Uğur Mumcu, dün olduğu gibi bugün de mazlumlar ve mağdurlar adına yürüdüğümüz yolda; yazdıklarıyla, fikirleriyle ve idealleriyle bizimle beraberdir!

Katledilişinin ardındaki sır perdesinin onlarca yıldır yırtılıp parçalanması yolunda adım atmayanlar, Uğur Mumcu suikastının suç ortakları olarak tarih sahnesindeki yerlerini almış ve almaya devam ediyorken milyonların gözyaşlarıyla yolcu ettiği Uğur Mumcu’yu saygı, özlem ve hasretle anıyorum.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Sandal’dan 24 muhtara teşekkür plaketi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.