UĞUR MUMCU, EFES SELÇUK’TA KIRMIZI KARANFİLLERLE ANILDI

UĞUR MUMCU, EFES SELÇUK’TA KIRMIZI KARANFİLLERLE ANILDI
  • 24 Ocak 2021 11:31

Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Efes Selçuk’ta anıldı. Pandemi sebebiyle gerekli önlemler alınarak sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen anma etkinliğine Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Karanfil, örgüt üyeleri, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İlk olarak Uğur Mumcu Sevgi Yolu’nda bulunan Özgürlük Anıtı’na karanfil bırakan katılımcılar daha sonra Uğur Mumcu Anıtı’na yürüdüler. Anıt önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel bir konuşma yaptı.

BİR DÜŞÜNÜRÜ ANIYORUZ

“Normal şartlarda Uğur Mumcu’yu 24 Ocak’ta anmamız gerekirken sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle biraz erkene aldık diyerek sözlerine başlayan Başkan Sengel; “Uğur Mumcu’nun anıldığı her etkinlikte onun söylemlerini bir kez daha aklımızdan geçiriyoruz. Kalpaksız bir Kuvayımilliyeciyi, aynı zamanda Kuvayımilliye ruhunu taşıyan ve gerçekleri yazmaktan, hakikati savunmaktan asla vazgeçmeyen, kalemin kılıçtan her daim çok keskin olduğunu, gerçek gazeteciliğin nasıl yapıldığını gösteren büyük bir gazeteciyi, yazarı, dahası düşünürü anıyoruz. Bu yüzden bu etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

KUVAYİMİLLİYE RUHU HER ZAMAN YAŞAYACAK

Kuvayımilliye ruhunun her zaman yaşayacağını belirten Başkan Sengel; “Anıtta gördüğünüz sözler Uğur Mumcu’ya ait. Onun söylediği gibi halen daha Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler, Kuvayımilliye ruhunu damarlarından hissedenler Türkiye Cumhuriyeti’nden ne kadar yok edilmeye çalışılsa da asla yok olmayacaklar” dedi.UĞUR MUMCU, EFES SELÇUK'TA KIRMIZI KARANFİLLERLE ANILDI

UĞUR MUMCU NEDEN KATLEDİLDİĞİNİ BU ANITTA ANLATIYOR

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun anıt üzerinde yazan “Ben, Atatürkçüyüm. Ben, cumhuriyetçiyim. Ben, laikim. Ben, anti-emperyalistim. Ben, tam bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben, özgürlükçüyüm. Ben, insan hakları savunucusuyum. Ben, terörün karşısındayım. Ben; yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır!” sözlerine atıfta bulunan Başkan Sengel; “ Uğur Mumcu karanlık güçler tarafından öldürüldü. Uğur Mumcu neden öldürüldüğünü kendi ağzı ile bu anıtın üzerinde yazan yazıyla anlatıyor. Bizler onu anlayanlar hırsızlara, vurgunculara, yobazlara karşı Türkiye Cumhuriyeti’ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini, Kuvayımilliye ruhunun ne demek olduğunu anlatmaya devam edenler olacağız. Uğur Mumcu’yu saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Belediyesi'nden Ücretsiz Bir Eğitim Yuvası Daha

Efes Selçuk’ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de günün anlam ve önemine ilişkin görüşlerini şöyle ifade ettiler.

Rauf Köse – Eğitim- Sen Şube Başkanı

“Uğur Mumcu’nun unutulmayacak bir aydın olduğunu belirten Köse; “Günümüzde gazetecilik ve aydın tavrı yerlerde sürünüyor. Sermaye ve sarayın hegemonyasına teslim olmuş bir gazetecilik almış başını gidiyor. Uğur Mumcu’yu minnetle, özlem ve saygıyla anıyoruz. Bağımsız ve özgür basın emekçilerini unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Yaşar Şakar Eğitim – İş Selçuk İlçe Temsilcisi

Uğur Mumcu, mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle hayatını derin yapıların ortaya çıkarılmasına adamış, bu yapıların ortaya çıkmasından endişelenenler tarafından katledilmiştir. Uğur Mumcu’nun ve diğer devrimci aydınlarımızın katillerinden elbet bir gün hesap sorulacağına yürekten inanıyor ve cinayetler, hukuksuzluklar, yolsuzluklar karşısında suskun kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.UĞUR MUMCU, EFES SELÇUK'TA KIRMIZI KARANFİLLERLE ANILDI

Atay Tozlu- Selçuk Kent Konseyi Başkanı

Uğur MUMCU, CUMHURİYET dönemimizin kendisini demokrasiye, insan haklarına adamış en aydınlık yüzü ve Türk tarihinin demokrasi kahramanıdır. Ömrü yolsuzluk, yobazlık, CUMHURİYET düşmanlarıyla mücadele ile geçmiştir. O bir basın şehididir. O bir demokrasi şehididir. Uğurlar OLSUN Sevgili UĞUR MUMCU.

Başkan Sengel’in konuşmasının ardından Efes Kent Orkestrası’nın müzik dinletisi ile Uğur Mumcu Anma Etkinliği son buldu.  UĞUR MUMCU, EFES SELÇUK'TA KIRMIZI KARANFİLLERLE ANILDI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.