Türkiye’nin Saygınlığı

  • 12 Ekim 2016 12:56

Türkiye’nin SaygınlığıDünya büyük bir adaletsizliğe mahkum bir şekilde yaşıyor. Dünya nüfusunun %15’i sahip bir grup ülke, dünya gelirinin %85’ine yakın bir zenginliğin de sahibi gözükmekte.

Sömürge, Emperyalizm ve küreselleşme güçleri, önce Afganistan’a sonra Irak’a “ ahlaki, etik ve gerçekçi’ olmayan bahanelerle müdahale ederek kendilerine yeni zenginliklerle donatmaya devam ediyor.

ABD, AB ile G7 ülkeleri  gizlenmeye çalışan  bir rekabet resmen savaş halindeler. Pastadan alınan payı da büyütme gayesindeler.

Bu güçlere zamanında Atatürk ve Silah arkadaşlarının bir çok cephede verdiği cevaplar hepimizin hafızasında. Ders niteliğinde. Çevirip çevirip okuyoruz. Hepsi aklımızda yer etmiş durumda.

Emperyalizm bizim gibi öneme haiz ülkelerin insanlarının milli kültür ve bilinç, milli kimlik sahibi olmasına engel olmak ve bozmak için saldırmaya devam ediyor.

Bunları yıllar önce nasıl planlandığı nasıl uygulandığını söylememe gerek yok.

Şimdilerde  ise, Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin beyninden, yüreğinden, kimliğinden “Türk” değerini söküp atarak” Türkiyeli” denilen acaip ve belirsiz yelpaze içinde değerlendiriyorlar.

Bugüne kadar, Türk Milleti, milli benliğine, milli kimliğine, milli karekterine sahip çıkmış ve çıkmaya da devam edecektir.

Türk’ün kendi adıyla, en büyük Türk ATATÜRK’ün önderliğinde  kurduğu devletinin temel esaslarının nasıl değiştirilmeye çalışıldığı 15 Temmuz Darbe girişiminde gördük ve yaşadık. Hala daha yaşamaya devam ediyoruz.

Türkiye içinde bulunduğumuz  günlerde tarihsel bir noktadan geçiyor. Birbiri ile içiçe geçmiş sorunlar, küresel politika aktörlerinin rolünü mü oynayacak? Yoksa kendine ait tarihsel, kültürel bir misyona uygun bir rol mü üstlenecek. İşte devlet yöneticilerimizin, karar vericilerinin ve aydınların cevap arayacakları soru bu.

ATATÜRK ve Arkadaşları  bu oyunu bozmuş kendi küllerinden yeniden bir ülke yaratmışlardı. Çok milletli, yarı sömürge  ve monarşiye dayalı Osmanlı’dan  yerine Milli, tam bağımsız, milli egemenliğe dayalı, laik ve demokratik bir devlet kurdular.

Atatürk’ün şu söylevinden ders almamız gerektiğini düşünüyorum.

“Paramızı, hayatımızı harici düşmanların saldırılarından kurtarmak, bu memleketin harici düşmanlara esir olmasına müsaade etmemek ne kadar lazımsa, aynı zamanda ve onlardan daha fazla bir uyanıklıkla dahili düşmanlara, dahildeki zararlı adamlara da dikkatle bekçilik yapmak ve onların her hareketlerini gözden kaçırmamak mecburiyetindeyiz. Biz ancak bu gayretle, bu uyanıklıkla çalışarak muvaffak olacağız. Bütün dünya Türkiye’nin saygın varlığına gıpta edecek ve milletimize layık ve müstahak olduğu yüksek mevkii ayıracaktır.”M.Kemal Atatürk, 1923

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki Işıkkent’te vatandaşla buluştu

Türkiye’nin saygınlığı için insan kaynağına yatırım yaparak,  durmadan çalışarak, verimli üreterek, gelişerek ve dönüşmek  durumundayız.

Bu yapabilmemiz için Aklı ve Bilimi kullanmalıyız.

Sevgiyle  Paylaştım.

Kaynak:

Atatürk Söylevler ve Demeçleri C:2 s.132-133

Güler Ali, Sorun Olan Avrupa Birliği 2007

YAZARIN SON YAZILARI
Zümrüd-ü Anka Kuşu Gibi - 22 Mart 2020 13:39
ARİSTO HAKLI MI? - 20 Şubat 2020 15:05
Yapay Zeka 2020 Kongresi - 23 Aralık 2019 12:16
3. Sektörün Gücü - 17 Eylül 2019 18:58
İZMİR TANITIM VAKFI ve GELECEK - 11 Eylül 2019 14:56
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.