Türkiye’de başka örneği yok

Türkiye’de başka örneği yok
  • 16 Mayıs 2017 15:28

Bir iz Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Dünya Engelliler Haftasını büyük bir coşkuyla kutladı. 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında derneğe ait Engelsiz Bahçe’de toplanan çok sayıda engelli birey ve yakını eğlenceli dakikalar geçirdi.

Türkiye'de başka örneği yok

Bir iz Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’nin Menemen’de bulunan ve engelli bireylerin tarım yapabildiği Engelsiz Bahçe’de düzenlenen etkinlikte, engelli bireyler ve yakınları canlı müzik eşliğinde Dünya Engelliler Haftasını kutlarken bu anlar çok renkli görüntülere de sahne oldu.

Türkiye'de başka örneği yok Türkiye'de başka örneği yok

Etkinlik sırasında Gazete Ege’ye konuşan Bir iz Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Deniz Pineciler ise şu açıklamalarda bulundu:
Türkiye'de başka örneği yok
Biz asansör yapıyoruz. Sanayi tipi asansörler, engelli asansörleri vs. Bir dönem engelliler bizden çok sayıda asansör talebinde bulunmuştu. O dönem düşündüm, bir şeyler yapmaya karar verdim. Eşimle paylaştım, avukatımın da yönlendirmesiyle iş düşündüğümüzde başka boyutlara taşındı.Bir yıl kadar önce derneği kurduk. Bir otobüs aldık. Engellilere uygun hale getirdik. Daha sonra şu an bulunduğumuz yeri aldık. Burayı kuralı 2-3 ay oluyor. Buranın tek örneği Kanada’da var. Engellilerin tarım yapabildiği, doğal üren yetiştirip tüketebildiği aynı zamanda eğlenebildiği Türkiye’deki tek yer burası. Umarım ilerleyen dönemlerden böyle yerlerin sayısı artar. Engelsiz Bahçe 11 bin metrekare alan üzerine kurulu, 3 bin 500 metrekaresi engelli bireylerimizin kullanımına uygun. Tarım yapabildiğimiz iki ayrı alanımız var. Büyük bir seramız ve açık tarım arazimiz var. Engelli bireylerimiz aynı zamanda burada langırt, bilardo gibi oyunlar oynayarak keyifli dakikalar da geçiriyor. Önümüzdeki dönemde kurslar açıp engelli bireylerimizin üretim yapmalarını, ürettiklerini de satarak gelir elde etmelerini hedefliyoruz. Engelli bireylerimiz buradaki tüm hizmetlerden ücretsiz olarak yaralanıyor. Biz maddi yardım almıyoruz. Banka hesap numaramız bile yok. Bize destek olmak isteyen vatandaşlarımız ayni yardım yapabilirler.Aynı zamanda www.biriz.org adresinden bize rahatlıkla ulaşabilirler.

Türkiye'de başka örneği yok

“Aracımız var, şoförümüz yok”

Dernek için bir araç aldıklarını kaydeden Başkan Pineciler “Aracımız tamamen engelli bireylerimizin kullanımına uygun hale getirildi. Ancak bu konuda ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Otobüsümüzü kullanacak şoförümüz yok. Biz maddi destekle çalışmalarını yürüten bir dernek olmadığımız için şoför alabilme gibi bir durumumuz da yok. Belediyelerimizden ve diğer kamu kuruluşlarından isteğimiz, beklentimiz bu konuda bize destek olmaları.” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Türkiye'de başka örneği yok

Türkiye'de başka örneği yok

Türkiye'de başka örneği yokTürkiye'de başka örneği yokTürkiye'de başka örneği yokTürkiye'de başka örneği yokTürkiye'de başka örneği yok

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.