Türk Basının Simgesi Uğur Mumcu Anıldı

Türk Basının Simgesi Uğur Mumcu Anıldı
  • 23 Ocak 2016 13:45
Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te hayatını kaybeden Türk basınının simge ismi Uğur Mumcu, katledilişinin 23. yılında İzmir’de düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Barosu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Atatürkçü Düşünce Derneği, TMMOB, KESK, DİSK ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı işbirliği ile düzenlediği anma etkinliği, yürüyüşle başladı.
Demokrasi şehidi için Kıbrıs Şehitleri Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan grup Vasıf Çınar Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile CHP İl Başkanı Alattin Yüksel de katıldı.
Türk Basının Simgesi Uğur Mumcu Anıldı
Yürüyüşün sonunda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, gazeteci Serdar Kızık, babasını Sivas katliamında yitiren şair Behçet Aysan’ın kızı yazar Eren Aysan ile  Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından “Uğursuz Yıllar” isimli fotoğraf sergisi açıldı. Sergi açılışının ardından anma etkinliğine katılanlara “Ben Uğur Mumcu’yum” kitabı dağıtıldı. Uğur Mumcu’ya ait fotoğrafların sergilendiği sergi 5 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Türk Basının Simgesi Uğur Mumcu Anıldı
Bu haber ilgini çekebilir ->  “BERGAMA BELEDİYESİ’NİN BORCU, BELEDİYE ŞİRKETLERİ HARİÇ 473 MİLYON TL”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.