Turgut Pura Vakfı Heykel Sergisi Konak’ta

Turgut Pura Vakfı Heykel Sergisi Konak’ta
  • 14 Mayıs 2019 12:43

Turgut Pura Vakfı 38. Heykel Yarışması’nın sergisi dün akşam (9 Mayıs 2019) İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi Turgut Pura Sergi Salonu’nda açıldı. 59 başvuru arasından seçilen 32 eserin yer aldığı serginin açılışına katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi’nin geçmişten bugüne kültür ve sanata yakın duran bir belediye olduğuna işaret ederek, “Bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Sanatsal etkinlikler kent yaşamının en önemli dinamiğidir. Kültür ve sanat alanında yapılacak her türlü çalışmada Konak Belediyesi’nin nefesini hissedeceksiniz” diye konuştu.

Konak Belediye meclis üyesi Barış Özgen’in de katıldığı açılış töreninde, yarışmada başarı ve mansiyon ödüllerini alan sanatçılara plaketleri de sunuldu. Konak Belediyesi Başarı Ödülü’nü alan Emre Evcimen plaketini Başkan Batur’un elinden aldı. Turgut Pura Vakfı Kurucu ve Onursal Başkanı Güngör Pura da Başkan Abdül Batur’a, vakfa sağladığı katkılardan dolayı bir plaket sundu.

 Şemsiyeli adam, belediye koleksiyonunda

 Konak Belediyesi, Turgut Pura Vakfı’nın her sene geleneksel olarak bir yıl resim, bir yıl heykel alanında düzenlediği yarışmanın en büyük destekçilerinden biri. Yarışmaya katılan eserler arasından her yıl bir tanesini alan Konak Belediyesi bu sene de Emre Evcimen’in şemsiyeli adam figürünü kendi koleksiyonuna kattı.

 Turgut Pura Vakfı 38. Heykel Yarışması Sergisi, 21 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Çocukların aydınlık zihinleri rehberimiz olacak”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.