Turan, İzmir’in yeni Kordon’u olacak

Turan, İzmir’in yeni Kordon’u olacak
  • 4 Ekim 2019 16:36

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, geçen hafta başladığı mahalle ziyaretlerini Muhittin Erener, Refik Şevket İnce ve Turan mahalleleriyle tamamladı. Toplamda 120 bin adımla 24 mahallenin sokaklarını gezerek, sorunları yerinde tespit eden Başkan Sandal, Turan Mahallesi’ni bir turizm adası gibi ele alacaklarını ve bölgeyi Kordon gibi yeni bir yaşam alanına dönüştürmek istediklerini söyledi. Başkan Sandal ayrıca 2 mahallenin daha kreş sorununu çözüme kavuşturdu.

Günde ortalama 15 bin adım atarak, belediye başkan yardımcıları ve ilgili bürokratlarla mahallelerin sorunlu sokaklarında incelemeler yapan Başkan Sandal, “Bütçemiz doğrultusunda her mahallemize elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Turan, İzmir’in yeni Kordon’u olacak

Bayraklı’ya yeni cazibe merkezi

Turan Mahallesi’nde Muhtar Nursel Ölmez ile bir araya gelen Sandal, mahalleyi bir bütün halinde turizm adası olarak değerlendirerek, yeni bir yaşam alanı oluşturmak istediklerini dile getirdi. Sandal, “Asıl niyetimiz ikinci bir Kordon’u Turan’a taşımak. Burada yeni bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. Burayla ilgili büyük ölçekli projeler var. O nedenle burayı bir turizm adası olarak düşünmek lazım. Sahilin düzenlemesiyle birlikte, yapılacak yeni düzenlemelerle burası bambaşka bir hale gelebilir” diye konuştu. Başkan Sandal ayrıca mahalledeki metruk binaların sahipleriyle görüşülüp, yeni bir düzene sokulmasıyla ilgili de çalışma yapılmasını istedi.

Muhittin Erener Mahalle Muhtarı Yılmaz Güngör’den kreş, yol düzenlemeleri, park, sosyal tesis ve spor alanı taleplerini alan Sandal, muhtarlığın üstündeki semt merkezinin kreşe dönüştürüleceğini belirterek, alt kesimlerden başlanarak yukarı sokaklara doğru asfaltlama ve yol düzenleme çalışmalarının yapılacağını aktardı. “Şov değil, iş yapacağız. Amacımız tasarruf tedbirleriyle elde ettiğimiz geliri hizmet olarak vatandaşımıza sunmak” diyen Başkan Sandal, camiye ait kreşin yeni yapılacak yere taşınabileceğini ve yerine de taziyeevi yapılabileceğini söyledi. 100. Yıl İlkokulunu ve Bayraklı 2 No’lu Sağlı Ocağı’nı da ziyaret eden Sandal, ihtiyaç olan tadilatların ve bahçe düzenlemelerinin imkanlar dahilinde yapılacağını ifade etti.

Refik Şevket İnce Mahallesi’nde de Muhtar Hasan Çelik, yeni binaların kamuya terk ettiği alanlarda asfaltlama yapılmasını istedi. Konuyla ilgili bürokratlarına talimat veren Başkan Sandal, önümüzdeki hafta itibariyle mahallede asfaltlama çalışmalarının başlayacağını belirtti. Başkan Sandal, ayrıca muhtarlık binasının yerine 3-4 sınıflık kreş yapılacağını, muhtarlığın da park içindeki başka bir alana taşınacağını açıkladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız

Turan, İzmir’in yeni Kordon’u olacak

120 bin adımda 24 mahalle

Günde ortalama 15 bin adım atarak, Bayraklı’nın tüm mahallelerini gezen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ziyaretler kapsamında çok sayıda esnaf ve vatandaş ile de bir araya geldi. Sorunları, sıkıntıları yerinde tespit ederek, çözümler üreten Sandal, bu ziyaretlerin rutin olarak 6 ayda bir yapılacağını kaydetti.

 Turan, İzmir’in yeni Kordon’u olacak

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.