Tuncay Özkan Hukuk, Özgürlük ve Barış Dedi

Tuncay Özkan Hukuk, Özgürlük ve Barış Dedi
  • 1 Mart 2016 00:07

Halk TV de Günün manşetleri programının konuğu olan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Can Dündar Ve Erdem Gül 92 gün sonra özgürlüklerine kavuşmasından, Cerattepe’de maden çalışması durdurulmasına, Ankara’daki terör saldırısından, Meclis’te bütçe görüşmelerine kadar bir çok konu hakkında bir birinden önemli açıklamalarda bulundu.

 

Özgürlük Dediğiniz Şey Bir Anda Çıkar Gelir

“Can ve Erdem özgürlüğü bizim için çok önemliydi çünkü bu Türkiye’nin ifade özgürlüğü adına, gazeteciliğin artık suçlanan bir meslek olmaktan çıkması anlamında çok önemliydi. Can ve Erdemin ailesine, çocuklarına, bütün ulusumuza geçmiş olsun diyorum. Yaptıkları haber  ve sonrasındaki gelişmeler ülkemizde özgür düşünce ve medyanın önündeki  büyük engellerin hangi duvarlar olduğunu bize gösteriyor. Anayasa mahkemesinin bu müdahalesi gerçeğe dönüş açısından çok önemlidir.Bakın TBMM’de, televizyonda, sokakta bir ortak dili yaratıp Cumhuriyetti geleceğe nasıl taşıyacağımızı bulmak zorundayız, bugün ülkemiz olağan üstü bir sıkışmışlık içerisinde  bu sıkışmışlıkta patlar ve parçalanırız yada patlar ve açılır daha büyük özgürlüklere çıkarız.Ben her konuşmamda  söylüyorum AKP’nin değerli Seçmenleri, Milletvekilleri, Hükümeti , Beştepesi bu ülkenin adaletini özgürlüğünü ve barışını yüceltmek zorundalar bizim ortak ödevimiz bu.  Hiç kimse karamsar olmasın ben Türkiye’nin dünden daha güzel günlere uyanacağına eminim, hiç kimse kararsız olmasın hiç kimse umudunu yitirmesin, bakın Can ve Erdem,  özgürlük dediğiniz şey böyledir işte aniden çıkar gelir umut çürüme yozlaşmanın ilacıdır. Biz umudumuzu ve bu ülkeye inancımızı güçlü tutacağız ki  bu ülkede bizler rahat nefes alalım diye hayatları ile bedel ödeyenler öldükleri ile kalmasınlar. Bugün önümüz tıkalı, önümüzü Akp iktidarı tıkıyor çünkü uzlaşmadan uzak korkak, korktuğu içinde tacizkar bunun aşmanın bir tek yolu var bu faşizmi sonlandırmaktır.  ”

 

Bizimle Kavga Ettiler

“Bakın bugün meclisteki konuşmamda da belirtim egemenliğin kaynağı milletir fakat meşruiyetin kaynağı hukuktur eğer sizin milletiniz hukuk üretmiyorsa o zaman zaten milletiniz millet değildir, koskocaman  Türk milletini iki bin yıllık uygarlığı ve Türkiye Cumhuriyetini yok saymak ancak bugünkü Akp iktidarının yapabileceği bir şeydir, bakın hukuku ayaklar altına alarak dışlayarak bir yere varmak mümkün değil bizim birlikte yapmamız gereken şey yeni bir hukuk üretmektir,  herkesin güvenebileceği bir hukuk, biz ne istiyoruz halkımız için umut ve mutluluk istiyoruz, özgürlük ve adalet istiyoruz, barış istiyoruz, bununla kavga edilir mi? Cerattepe’de bununla kavga ettiler, gezide bununla kavga etiller hala benimle Cumhuriyet mitinglerinin kavgasını bunun için ediyorlar, yazıktır. Geleceğimizi yakalamak için ağaca, insana, toprağa, taşa, sevdaya sarılmamız gerekiyor.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç tasarımcılara ödüllerini Başkan Cemil Tugay verdi

Barış Mümkün, Kardeşliğimiz Kadim

“Ben on beş yıl önce söylediklerimin bugün gerçekleşmiş olmasından üzüntü duyan bir insanım,  bunlar olmasın diye mücadele ettik ama geldiğimiz noktada tıkandık bugün Türkiye çok büyük tehditler ve tehlikelerle  karşı karşıyadır, bakın buradan beş yüz metre ötede bir bombalı saldırıda kısa süre önce yirmi dokuz canımızı kaybettik, yararlılarımız hala hastanede , hergün şehit cenazesi geliyor biz barışın mümkün olduğunu biliyoruz, biz kardeşliğimizin kadim olduğunu biliyoruz biz bütün bunları yapmak için bugün gelinen noktayı önceden söyledik.

Bugün Akp’nin Türkiye’yi yönetemediğini hep birlikte görüyoruz,  bunu sayın Genel Başkanımız bütçe konuşmasında söyledi, sorulara yanıt yok demagoji çok. Bir tek şey söylüyorum CHP ile ilgili yanlış bir analiz yapıyorlar, CHP muhalefetin adı değildir CHP Türkiye’nin geleceğinin adıdır bunu herkes aklına yüreğine kazısın çünkü o geleceğe Türkiye’nin o geleceğe ihtiyacı var. Bizimde Türkiye’yi  kucaklayıp, sarıp sarmalayıp yararlarını temizlemeye sorunlarını çözmeye ihtiyacımız var, bizde o birikime sahip olarak geldik. Cumhuriyet Halk Partisi özgürlüğün, adaletin ve barışın partisidir yüreklerimizdeki, gözlerimizdeki saçlarımızdaki izler o izlerdir bakın bir hıdırellez sabahı astıkları Deniz Gezmiş’i biz her hıdırellez sabaha karşı bir gül dalının altından yeniden alır yüreklerimize basarız.”

Mit Siyasi Komplo Tezgahlayacak Kurum Değil

“TBMM bütçe ile demokratik denetimin, kullanıyor çünkü her kuruş halkın parası, halkın parasını nasıl harcıyorsunuz. Biz CHP olarak şunu söylüyoruz güvenlikten daha değerli bir şey yok, bunun ulusal olması lazım, gerçekçi ve uygulanabilir olması lazım, hayal satarak bugüne geldiler. Ne demek ben bildirdim de olmadı, böyle bir şey olabilir mi ? Önemli olan sorumluyu bulabilmek, sorunu çözecek önlemi almak. Denetletin kendinizi, güvenlik komisyonuna sadece istatistik gönderiyorlar,  hem denetimden kaçıyorsun hem de başarısızsın. Kaçarak nereye varabilirsin biz sorunlarımızı çözerek ilerlemek istiyoruz, güvenlik zafiyetini kabul etmiyoruz. Mit gibi kurumlara politik gözle bakılmaz, bu kurumlar kadrolaşmanın kaynağı değildir, bu kurumlar Türkiye’nin güvenliği yerine birilerinin komplolarını tezgahlayacak yerler değildir. Eksik neyse tamamlayacağız, bilen insanları getirip sorunları çözmek, güvenliğimizi sağlamak zorundayız.”

 

 

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.