Tunç Başkanı Kim(ler) Hedefe Koyuyor?

  • 4 Aralık 2021 09:11

Tunç Başkanı Kim(ler) Hedefe Koyuyor?Tunç Başkanı Kim(ler) Hedefe Koyuyor?

Malum genel seçim yaklaşıyor ve hemen ardından yapılacak yerel seçimler için herkes ayrı bir siyasi proje yapıyor…

Nasıl her belediye başkanının gönlünden Cumhurbaşkanı adayı gösterilmek geçiyorsa, İzmir’de de birçok belediye başkanı ve siyasetçi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı gönlünden geçiyordur.

İşte hikayemiz tam bu noktada kesişiyor…

Uzun süredir Tunç Soyer ve ekibi için el altından, dolaylı kişiler aracılığı ile yapılan algı ve yıpratma operasyonuna yeni bir hamle daha eklendiğini gördüm dün akşam…

Büyükşehir belediye başkanlarının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak bakmadığını neredeyse bilmeyen kalmadı. Tam da bu tartışmalar yaşanırken önce sosyal medyaya, ardından da CHP örgütüne birileri fısıltı ile bir algı yaymak için düğmeye basmış durumda…

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından meclis üyelerine dağıtılan bütçe kitapçığının giriş kapağında, ESHOT otobüslerinin dizilerek yazdığı “Aşkla Türkiye” yazısı, Tunç Soyer’in Cumhurbaşkanlığına göz kırptığı, istediği manasında bir spekülasyona sebep olmuş.

Amaç Tunç Soyer ile Genel Merkezi karşı karşıya getirip bundan siyasi rant elde etmek…

Bunu kim(ler) yapar derseniz, Tunç Soyer’in koltuğuna CHP içinden göz kırpan tüm siyasi figürler yapmış veya dolaylı yollar ile yaptırmıştır.

Geçtiğimiz günlerde kulağıma buna benzer başka bir bilgi gelmişti ve bu hamle ile birleşince taşlar oturdu diyebilirim.

İddia o ki; Tunç Soyer ve ekibini yıpratmak, hem belediye personeli hem de genel merkez gözünde tartışılır hale gelmesi için Büyükşehir koltuğunda gözü olan bazı kişi(lerin) hem candaş hem de yandaş medya ile dolaylı isimler üzerinden bağlantı kurup haklarında asılsız birçok haberi yaptırdıklarını duymuştum.

Bir CHP’linin başka bir CHP’liye koltuk sevdası için yapacağı ilk hamlelerden biridir bu. Geçmişte örneklerine bolca rastlayabilirsiniz.

Bu haberlerin 2 amacı vardır. Bir tanesi; belediye bürokrasisini etki altına alıp iş yapamaz hale getirmek, “nasıl olsa başkan gidecek kendimizi çok afişe etmeyelim, yeni gelecek ekibin hedefi olmayalım” diye işleri yavaşlatmak, hatta hiç yapmamak gibi bir yola sokmaktır. İkincisi; Genel Merkez nezdinde bu haberleri derleyip götüren ekip arkadaşlarına fırsat ve olanak yaratmaktır.

Tunç Soyer ve ekibi için itibar cellatlığına soyunmuş kimler derseniz, o koltuğa oturmak için her yolu deneyecek CHP içinde 1 elin 5 parmağını geçmeyecek kadar kişi arasında ister birini ister hepsini seçebilirsiniz…

Başarılı olabilirler mi?

Bu Tunç Başkan’ın yapacağı hamlelere bağlı olarak değişecek bir plandır.

Planlarını bozabilir de, ekmeklerine yağ sürebilir de…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.