Tüm Türkiye’ye örnek oldu

Tüm Türkiye’ye örnek oldu
  • 7 Aralık 2016 08:40

“Ortak Akıl” ilkesi ile hareket eden Bornova Belediyesi’nin, ilçedeki sivil toplum örgütlerinin güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla kurduğu  Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.  İzmir’de bir ilk olarak bu yıl hayata geçirilen birim; belediye, dernekler ve sivil toplum örgütleri arasındaki iletişimi kurarak yeni projelere destek oluyor. STK temsilcileri her zaman ulaşabilecekleri bir birim kurduğu için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.

İzmir’de ilk kez Bornova Belediyesi bünyesinde kurulan Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü, sivil toplum örgütleri ve derneklerle yaptığı iş birliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Toplumsal örgütlenmeyi destekleyerek STK’ların ve belediyenin işbirliği çalışmalarını güçlendirip, pozitif etkinliklerini arttırmak ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlamak amacıyla kurulan birim vatandaşlar için yeni projeler hayata geçiriyor. Bu yıl hizmete giren STK Koordinatörlüğü’nde dernek yöneticilerine ve vatandaşlara çeşitli konularda seminerler verilerek ortak hareket edilen çalışmalar ve eğitimler  gerçekleştiriliyor.

Tüm Türkiye’ye örnek

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birinin STK’lar olduğunu söyleyen İzmir Sivil Toplum Örgütleri Derneği Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan:  “Bu güne kadar yerel yönetimler sivil toplum örgütlerini hiç dilinden düşürmediği halde icraata gelince ciddi bir adım atan olmamıştı. İlk defa bir belediye başkanımız sözümüzü dinledi ve böyle bir birim oluşturdu. Bunun için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi’nin bu birimi kurarak tüm belediyelerin önüne geçtiğini belirten Aydoğan, “Bize bağlı yüzlerce STK var. Bornova’da bulunan STK’lar ile irtibat halindeyiz. Onlar da bizim dilimizden anlayan bir birim kuruldu diye çok mutlu. Bu girişimin İzmir’den Tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Yerel yönetimlerin başarısını sivil toplum örgütleri ile kurdukları bağların etkilediğini anlatan  İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürü Turgay Esen:  “Sivil toplum örgütleri hayatın bütün hepsine hitap ediyor. Bu yüzden de onlar insanlara ulaşmanın önemli bir unsuru. Sivil toplum örgütleri ile yapılan işbirliği hem kamu maliyetini azaltır, hemde onları yönetimin içine dahil eder. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı kurduğu bu birim için tebrik ediyorum.  21. Yüzyılda yerel yönetimlerin hepsinin yapması gereken bir işi gerçekleştirdi”dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak

Derneklerin istedikleri her zaman başkana ulaşmalarının zor olduğuna da dikkat çeken Esen, ”Bu temsilcilik yerel yönetime ulaşabilmeleri için çok önemli.Bornova Belediyesi’ni bu iş için tebrik ediyorum. İnşallah diğer belediyelere de örnek olur” diye konuştu.

Türk Kızılayı ile Bornova Belediyesi arasında bir çok işbirliği gerçekleştiğini vurgulayan Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanı Fahrettin Dokak, “Özellikle belediye bünyesinde hayata geçirilen Dost Market’te Kızılay önemli bir çözümleyici oldu. Bornova Belediyesi’nin Kızılay dışındaki diğer sivil toplşum örgütleri ve derneklerle etkili bir iletişimi var. Önemli işlere birlikte imza atıyorlar. STK’ların toplum hayatında ki önemi ve yeri çok büyük.Bunların desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Bornova Belediyesi bünyesinde kurulan birimin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Dokak, “Bu sayede işler daha hızlı yürütülecek. İnşallah Bornova Belediyesi’nin yaptığı bu çalışma önce tüm İzmir’e hatta tüm Türkiye’ye yayılır” diye konuştu.

Bornova’nın evimiz olduğunu herkese göstereceğiz

Bornova Belediyesi tarafından kurulan STK Birimi’nin önemli bir boşluğu dolduracağını ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şube Başkanı Doğan Aygen:, “Bornova’da 5 yüz civarında sivil toplum örgütü ve dernek  bulunuyor. Bu Bornova için gerçekten büyük bir rakam. Kurulun bu birim sayesinde örgüt ve dernekler bir araya gelerek çalışmaya başladığında bundan Bornova çok fazla şey kazanacaktır” dedi.

Bornova Belediyesi’nin bir ilki başardığını ifade eden Doğan Aygen, “Başta Belediye Başkanımız olmak üzere bu koordinatörlüğe emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah ilerleyen zamanlarda hep birlikte yapacağımız çalışmalarla Bornova’nın bizim evimiz olduğunu herkese göstereceğiz” diye konuştu.

Bornava Belediyesi binyesinde kurulan STK Koordinatörlüğü için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür eden Türk Hava Kurumu Bornova Şube Başkanı Asım Güven: “Asım Güven, “Daha önceden düşünülen bir fikrin hayata geçmesi çok önemli bir gelişme. Bu birim sayesinde sivil toplum örgütlerinin, derneklerin ve esnaf odalarının belediye çalışmaları ile ilgili rahat bilgi edine bilmesi sağlanıyor. Ayrıca yaşadığımızı kentin sorunları ve çözüm önerilerinin yetkililere ulaştırılabilmesi açısından bu birimin önemli bir görev üstleneceğine inanıyorum” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.